Banjalučkom studentskom pozorištu dodijeljen prostor

Objavljeno: 12. 7. 2016 u 16:20h

Grad Banjaluka dodijelio je Banjalučkom studentskom pozorištu bez naknade poslovni prostor koji se nalazi u podrumskom dijelu zgrade u Ulici Veselina Masleše broj 20, ukupne površine 146 m2, na period od dvije godine.

Kako je navedeno u obrazloženju Odluke, koju su odbornici donijeli na sjednici održanoj 6. jula ove godine – Banjalučko studentsko pozorište osnovano je 1977. godine, i do danas je imalo ukupno 85 premijera i preko 400.000 gledalaca. Trenutno pozorište na repertoaru ima 12 predstava, a zadnjih šest godina su u prosjeku imali između 16 i 20 hiljada gledalaca na godišnjem nivou, što ih čini najposjećenijim amaterskim pozorištem u bivšoj Jugoslaviji.

Odjeljenje za društvene djelatnosti podržalo je zahtjev za dodjelu prostora pozitivnim mišljenjem ističući da je više hiljada studenata i srednjoškolaca prošlo kroz Studentsko pozorište, te da su u dosadašnjem radu osvojili mnogobrojne nagrade. Zato je Grad podržao rad ovog pozorišta, koje je dalo doprinos razvoju i podizanju svijesti u oblasti pozoršine umjetnosti.

Revija predstava:

Iz Banjalučkog studentskog pozorišta najavili su da u periodu od 12. do 20. jula organizuju reviju njihovih najboljih predstava u popularnoj “Podrum sceni” u ul. Veselina Masleše, sa početkom u 21 čas. Reviju otvara najnagrađivanija predstava BSP-a “Potop”, a zatvara predstava “Rekvijem za ljubav”.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluckom-studentskom-pozoristu-dodijeljen-prostor/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])