Imamović sevdahom okupao Banjaluku

Objavljeno: 11. 7. 2016 u 15:28h

Koncert majstora sevdaha Damira Imamovića održan je u prepunom dvorištu porodične kuće Adema Čejvana u Banjaluci, gdje je smješten Banjalučki socijali centar (BASOC).

Više od dva časa Imamović je biserima sevdaha “kupao” Banjaluku, a publika ga je poslije svake pjesme nagradila aplauzima i ovacijama.

Publika je tako imala priliku da čuje od bh., pa sve do crnogorskih i dalmatinskih sevdalinki, čije značenje im je Imamović prenio prije svake odsvirane numere, što je ovom koncertu dalo još jednu posebnu notu. Prema njegovim riječima, najinteresantnija stvar u vezi sa sevdahom nakon Drugog svjetskog rata dogodila se u Srbiji, odnosno Beogradu.

“Na popularizaciji sevdaha više je učinio Beograd nego Sarajevo, nakon 1945. godine”, rekao je Imamović i otpjevao “Kafu mi draga ispeci” Predraga Gojkovića Cuneta.

Poslije niza poznatih sevdalinki, koje su prisutni otpjevali zajedno sa Imamovićem, došao je kraj ovog muzičkog druženja, ali ga je gromoglasni aplauz vratio na bis, na kojem je koncert začinio prelijepom sevdalinkom o Banjaluci “Aj otkako je Banjaluka postala”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/imamovic-sevdahom-okupao-banjaluku/||claudebot