Banjalučko studentsko pozorište: Prljavi veš na daskama koje život znače

Objavljeno: 6. 6. 2016 u 09:12h

Šta se desi kada se “Prljavi veš” iznese na scenu pokazali su glumci Banjalučkog studentskog pozorišta pod budnim rediteljskim okom Aleksandra Pejakovića.

Dramski komad potpisan pseudonimom Bogoljub Đorđević nosi podnaslov “Pozorišna pornografija”, prvi put je odigran u petak uveče na velikoj sceni Narodnog pozorišta RS, a naišao je na odlične reakcije publike. Najavljena kao društveno angažovana predstava je treća premijera u jubilarnoj 40. sezoni, nazvanoj “Sezona sikiracije”, a ukazala je na brojne probleme sa kojima se pozorište i umjetnici suočavaju. Glumačku ekipu predstave koja je dobila sve pohvale publike čine Zoran Jelić, Minja Glišić, Aleksandar Ćurlić, Miljana Orašanin, Aleksandar Ševo i Slobodan Bobar.

Poslije premijere uručena su i godišnje nagrade, a nagrada za životno djelo “Lucijan Latinger” pripala je profesoru Nikoli Mojoviću, dugogodišnjem prijatelju Studentskog pozorišta. Nagradu “Likota” za najboljeg glumca amatera za 2015. godinu dobio je Anando Čenić, a nagradu “Dobrica Stefanović” za najboljeg profesionalnog saradnika u 2015. kompozitor Miroslav Janjanin. Priznanje “Indeks” za navjernijeg gledaoca dobio je Karlo Latinger, koji je unuk Lucijana Latingera.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjalucko-studentsko-pozoriste-prljavi-ves-na-daskama-koje-zivot-znace/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot