Uspjeh pijanistkinja iz Banjaluke na takmičenju u Italiji

Objavljeno: 28. 5. 2016 u 11:35h

Tri talentovane mlade Banjalučanke Jovana Jovetić, Tea Đuričić i Jana Trišić na nedavno održanom Međunarodnom pijanističkom takmičenju u San Dona di Pjave u Italiji, među 200 takmičara, izborile su drugu i treću nagradu, pobravši ovacije publike.

Nagrađene pijanistkinje su učenice Muzičke škole Vlado Milošević iz Banjaluke u klasi profesora Vedrane Stojić.

“Jovana Jovetić, učenica drugog razreda srednje škole, takmičila se kao solista i osvojila treću nagradu, dok su Tea Đuričić i Jana Trišić, učenice četvrtog razreda osnovne škole, nastupile u klavirskom duu i osvojile visoku drugu nagradu”, kaže Stojićeva.

Istakla je da je prezadovoljna rezultatima svojih učenica, te da je predsjednik žirija, ruski pijanista Konstantin Bogino, djevojčice okarakterisao kao velike talente.

“Željela sam da ih odvedem na takmičenje u  inostranstvo, gdje se upoređuju klavirske škole i pedagogije iz gotovo cijele Evrope, jer je to neprocjenjivo iskustvo za mladog pijanistu”, rekla je Stojićeva.

Nagrađena pijanistkinja Jovana Jovetić kaže da je presrećna zbog ostvarenog rezultata, te da joj je apsolutni uzor u muzici njena profesorka Vedrana Stojić.

“Nagrada u Italiji mi je najdraža do sada iako sam ostvarivala i bolje rezultate. Osjećaj kada te pohvali Konstantin Bogino je nenadmašan”, priča Jovetićeva.

Oduševljenje takmičenjem i priznanjima nisu krile ni Jana i Tea.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/uspjeh-pijanistkinja-iz-banjaluke-na-takmicenju-u-italiji/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])