Banjaluka: Izložba “Presjek” otvorila put novih likovnih poetika

Objavljeno: 19. 5. 2016 u 12:47h

Izložba radova profesora i studenata četvrte godine slikarstva Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci “Presjek”, otvorena je u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci.

Riječ je o izabranim radovima sedam studenata koji studiraju u klasi profesora Jelene Karišik, a kako je ona istakla, ovom postavkom, postavljenom u utorak uveče napravili su svojevrstan presjek njihovog školovanja na Akademiji.

“Ovim radovima htjeli smo da predstavimo njihovu ličnu likovnu poetiku i otvorimo im put za samostalno predstavljanje na likovnoj sceni”, kazala je za “Glas Srpske” Karišikova.

Ova postavka predstavlja svojevrsnu uvertiru u veliku godišnju izložbu profesora i studenata Akademije u Banjaluci, koja će biti otvorena 8. juna u prostoru Akademije.

Izložbu je otvorio dekan Akademije umjetnosti, Luka Kecman, koji je istakao da je velika čast za studente da mogu da izlažu u jednom ovakovom prostoru.

Predgovor katalogu izložbe u okviru koje su po jedan rad izložili i Karišikova, te asistent Radoslav Tadić, koju zainteresovana publika može da pogleda do 30. maja, napisao je istoričar umjetnosti Siniša Vidaković.

“U ovakvim “presjecima” može se izvršiti sinhronizacija očekivanja i stanja, mogućeg i izvodivog, neistrošenih mogućnosti i individualnog izraza, i jednostavno umjetnosti danas”, zapisao je Vidaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-izlozba-presjek-otvorila-put-novih-likovnih-poetika/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])