Banjaluka: Promovisan “Koran”, prevod Kur’ana na ćirilici

Objavljeno: 7. 5. 2016 u 12:22h

U Banskom dvoru održana je promocija dvije knjige – “Koran/Kuran” prevod Kurana pravoslavnog sveštenika Miće Ljubibratića i dopuna tom izdanju- eseji Enesa Karića, profesora Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

U pitanju su izdanja objavljena na ćirilici i svojevrstan su poklon svim građanima Banjaluke, bez obzira na nacionalnost, povodom svečanog otvaranja Ferhat – pašine džamije, rekao je za ATV muftija banjalučki Osman efendija Kozlić.

Muftija banjalučki Osman ef. Kozlić izjavio je da je ovo reizdanje Kur’ana na ćirilici veoma značajno za Bošnjake i Srbe te da je autor Mićo Ljubibratić (1839-1889) pri prvom objavljivanju Kur’ana na ćirilici radio na razumijevanju i poštovanju između ova dva naroda.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-promovisan-koran-prevod-kurana-na-cirilici/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])