U Banjaluci počinje snimanje filma i serije “Meso”

Objavljeno: 15. 4. 2016 u 13:36h

Snimanje filma i serije “Meso” po scenariju Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, počinje 3. maja, najavljeno je sinoć na pres- konferenciji u Banjaluci.

Režiser Saša Hajduković, iza kojeg već stoji jedan film, „32. decembar“, rekao je da će „Meso“ biti triler-drama, sa primjesama „krimi“ i „noar“ žanra i da bi snimanje trebalo da traje oko tri mjeseca.

“Mjesecima radimo na ovom projektu, a neki od nas već godinama. Sada su se stvorili uslovi da započnemo snimanje”, kaže Hajduković.

Snimljeni materijal biće pretvoren u film, a nakon toga u nekoliko epizoda televizijske serije.

“Cijela priča je naša zajednička reakcija na život u Banjaluci poslije 2000. godine. To je priča o našim iskustvima i našem vremenu”, objasnio je pozorišni reditelj i proslavljeni glumac Nikola Pejaković, koji je napisao scenario za film.

Pejaković kaže da je vrijeme da filmska industrija u Republici Srpskoj zaživi i da ljudi koji znaju filmski zanat „ne snimaju samo reklame“. Pozvao je i državu da pokaže bar mrvu ozbiljnosti i pomogne snimanje filmova.

“Ovo će biti težak posao za sve, ali će cijela filmska ekipa pokušati dati sve od sebe kako bismo snimili film i seriju koji će biti interesantni i televizijama u regionu”, dodao je Pejaković.

Na predstavljanju projekta govorio je i glumac Branko Janković, a zbog  „Mesa“ su se u pivnici ”Zlatna krigla” sinoć okupili mnogi glumci, filmski i pozorišni radnici i novinari.

Film je nedavno najavljen zanimljivom kampanjom na Fejsbuku u kojoj su predstavljeni crno-bijeli strip-isječci iz kojih se mogao naslutiti dio radnje i likova iz “Mesa”.

Brankica Janković, direktorica agencije „Akvarijus“, koja stoji iza projekta, otkrila je da će u realizaciji učestvovati preko 600 ljudi, kao i da će se sve scene filma i serije snimati na području grada na Vrbasu.

“Ovo je jedan od projekata koje smo najavili još prošle godine, i veoma mi je drago što sada mogu da kažem da uveliko radimo na njemu. Film Meso je izuzetno važan, ne samo za Banjaluku, već i za našu kinematografiju uopšte, kako zbog tema kojima se bavi, tako i zbog dubokog analitičkog pristupa našoj svakodnevnici”, kazala je Jankovićeva.

Projekat je podržala i kompanija M:tel.

“Kvalitetni i dokazani umjetnici okupljeni oko ovog filma garant su novog ostvarenja koje će obogatiti ovdašnju umjetničku scenu. Stoga smo se sa zadovoljstvom upustili u ovu filmsku avanturu, dajući podršku i još jednom potvrđujući riješenost da poslujemo društveno odgovorno”, izjavio je Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije M:tel.

Izvor: mojkontakt.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/u-banjaluci-pocinje-snimanje-filma-i-serije-meso/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])