Univerzitet: Na izložbi “Deponovanje” prikazane kopije diploma

Objavljeno: 13. 4. 2016 u 14:52h

Izložba „Deponovanje“ autora Dragane Vidljinović, studentice Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, izazvala je ovih dana dosta pažnje.

Studentica je u smeću pronašla diplome i dokumente i od njih napravila izložbu. Na informacije o ovom izložbi reagovali su i u Univerzitetu u Banjaluci.

Radnici Univerziteta otišli su u Galeriju „Prostor“ i izvršili provjeru autentičnosti diploma. Na licu mjesta su se uvjerili da niti jedna izložena diploma nije originalna, odnosno da nema potpis ovlaštenog lica i suvi žig Univerziteta. Radi se samo o kopijama koje mogu imati sentimentalnu vrijednost”, kaže se u saopštenju Univerziteta u Banjaluci.

U saopštenju naglašavaju i da je autorka izložbe u razgovoru sa radnicima Univerziteta istakla da je prilikom davanja izjave za medije navela da se radi o kopijama, ali da taj dio, po njenoj tvrdnji, nije prenesen s ciljem stvaranja medijske manipulacije.

Među dokumentima je i kopija doktorske diploma Jasmina Komića, ministra nauke i tehnologije u Vladi RS.

“U Kampusu se čistio jedan objekat. Tu je bilo starih stvari, poput računara, stolova i ostalog. Sve je bilo bačeno na jednoj gomili. Nisam kopala po smeću, već sam prolazila i vidjela dvije velike vreće iz kojih su virile diplome. Bilo mi je zanimljivo i krenula sam otvarati. Tako sam odlučila praviti jedan rad”, rekla je nedavno Vidljinović.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/univerzitet-na-izlozbi-deponovanje-prikazane-kopije-diploma/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])