Smiljana Marinković: Djeca najkritičnija i najdraža publika

Objavljeno: 22. 3. 2016 u 09:55h

Najmlađi ljubitelji pozorišta ponovo imaju razlog za sreću jer će na dječjoj Juhu sceni Gradskog pozorišta “Jazavac”, u saradnji ovog pozorišta i Nevid teatra, u petak u 18 časova i 6 minuta premijerno biti prikazana animirana bajka za djecu “Pustolovine Boleta Komete”.

Priča govori o dječaku Boletu Kometi koji je u potrazi za svojim nestalim ocem, otetim od strane Sum Suma, bića iz svemira. Bole Kometa na svom putu proživljava nevjerovatne situacije: put u pustinju i kroz morsku oluju, silazak na dno mora i duboko u zemlju, te putovanje kroz svemirske crvotočine do drugih planeta.

Predstava, po riječima autora, prikazuje fantastični dramaturški sklop u kojem se čudesno isprepliću živa glumačka igra, projektovana animacija na platnu, zvučni i svjetlosni efekti… Iz razgovora sa Smiljanom Marinković saznali smo da je Marko Dukić kompletnom radu na predstavi posvetio oko godinu dana rada, dok su njene probe i uigravanje trajali oko mjesec i po.

“Prvi put radim ovakav vid pozorišta, gdje su mi jedini partneri animacije i zaista je posebno iskustvo kada ste jedini živi glumac na sceni”, kazala je za “Nezavisne” glumica Smiljana Marinković.

Ona je u Gradskom pozorištu “Jazavac” prije godinu i po dana na Festivalu mladog glumca “Zaplet 06” dobila nagradu za najbolju mladu glumicu zahvaljujući ulozi u predstavi “Terapija”, rađenoj u produkciji DIS teatra, i stoga smo je pitali da li je raduje povratak na scenu “Jazavca”.

“Draga mi je ta scena zato što je drugačija od ostalih, od scena Narodnog i Dječijeg pozorišta, recimo. Mislim da su to mladi ljudi, entuzijasti koji vole pozorište, koji se trude da ovom gradu ponude neki drugačiji sadržaj. Oni su nekako i prvi nagradili moj trud i rad, tako da mi je uvijek draga saradnja s njima”, rekla nam je Marinkovićeva, koju je Nevid teatar angažovao prvi put, dok sa Gradskim pozorištem “Jazavac”, nakon uloge u komadu “Od kolijevke pa do braka” Ane Đorđević, ostvaruje već drugu saradnju.

Trenutno je angažovana i na komadu “Istina (ne) boli” u NP RS, pa nas je interesovalo koje su razlike u radu na predstavama za djecu i odrasle.

“Djeca te poslije predstave neće potapšati po ramenu i reći: ‘Ej, bio si dobar’. Ako se njima predstava svidi oni će to pokazati, ako im se ne svidi takođe će pokazati, tako da su oni najzanimljivija, najkritičnija i najdraža publika jer ta sreća, ljubav i emocija zaista ne mogu da se dožive na predstavama za odrasle”, mišljenje je ove mlade glumice.

Predstava je autorski projekat Marka Dukića, koji potpisuje režiju, muziku, animaciju i dizajn. Rekvizite je izradila i za kostime se pobrinula Nina Popović, dizajn zvuka potpisuje Albert Savić, glasove su dali Aleksandra Spasojević, Goran Damjanac, Nina Popović, Marko Dukić i Dejan Andrić, a uz animacije na sceni jedina igra Smiljana Marinković.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/smiljana-marinkovic-djeca-najkriticnija-i-najdraza-publika/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])