Banjaluka: Đaci slavili srpski jezik

Objavljeno: 18. 3. 2016 u 11:51h

Tradicionalnom priredbom koja je ove godine održana u Banskom dvoru, učenici Osnovne škole “Ivo Andrić”, odali su počast srpskom jeziku, povodom obilježavanja dana maternjeg jezika.

Direktor OŠ “Ivo Andrić” Željka Opačić, rekla je da je u priredbi održanoj u srijedu uveče, učestvovalo 27 učenika, te da odavanje počasti maternjem jeziku svake godine dižu na viši nivo.

“U ovoj priredbi učestvovalo je cijelo odjeljenje osmog tri, i jedna učenica iz osmog dva. Oduševili su me s kojom ozbiljnošću su shvatili cilj ovog obilježavanja. Do sada smo dane maternjeg jezika obilježavali u našoj školi, ali ove godine su đaci zaslužili da se predstave pred brojnim gostima u Banskom dvoru. Pričali su  nam o istoriji maternjeg jezika koji se razvijao kroz vijekove ali i prezentovali različite dijalekte”, rekla je Opačićeva.

Nastavnik srpskog jezika Sanja Babić, kazala je da je priredba između ostalog bila i prikaz novog nastavnog plana i programa.

“To je u suštini bio redovan čas koji su učenici izveli pred publikom. Fenomenalno su dočarali dijalekte staroslovenskog jezika. Glumili su odlomke iz nekih filmova u kojima su se koristili ti dijalekti. Ovo je jedan od načina da lakše prihvate prošireno i pomalo teško gradivo”, kazala je Babićeva.

Učenik Aleksandar Savić, kaže da je sa zadovoljstvom učestvovao u ovoj priredbi, kojom je odao počast maternjem jeziku.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-daci-slavili-srpski-jezik/||claudebot