Kamerni hor “Banjalučanke” se pripremaju za horsku olimpijadu u Sočiju

Objavljeno: 9. 3. 2016 u 16:02h

Nakon kratke zimske pauze ženski kamerni hor “Banjalučanke” se vraća svojim redovnim aktivnostima i započinje sa pripremama za nastupajuću veoma ambiciozno zamišljenu takmičarsko-koncertnu sezonu.

“Kada govorimo o novim takmičarskim izazovima, sve aktivnosti hora u 2016. godini su podređene jednom jedinom cilju, odbrani olimpijskog zlata iz Rige i što uspješnijem predstavljanju našeg ansambla na predstojećoj Svjetskoj horskoj olimpijadi, koja će polovinom ove godine biti održana u Sočiju, u Ruskoj Federaciji”, rekao je kompozitor i dirigent ženskog kamernog hora “Banjalučanke” Mladen Matović.

Ženski kamerni hor kvalifikovao se za učešće u najvišem rangu takmičenja The Championship Competition, a nastupiće u konkurenciji sa oko pet stotina horova iz više od 80 zemalja svijeta.

“Imajući u vidu veliki i istorijski rezultat koji smo napravili na prethodnoj Olimpijadi u Rigi, osjećamo veliku odgovornost i obavezu da potvrdimo svoje trenutne izvođačke mogućnosti i kvalitet, te da se ponovo u svoj grad vratimo sa olimpijskim odličjem”, dodaje Matović.

Pored učešća na Olimpijadi u Sočiju, hor “Banjalučanke”, ističe Matović, u ovoj godini namjerava da snimi i svoj novi studijski kompakt disk, a uprava hora se nada i da će uskoro pronaći partnere sa kojima bi tokom ljeta i jeseni realizovali seriju cjelovečernjih koncerata hora u gradovima i opštinama Republike Srpske i BiH.

“Otkako smo pokrenuli zvanični “Jutjub” kanal hora, svakodnevno nam se javljaju brojni poštovaoci našeg rada i raspituju o mogućnostima održavanja koncerta u njihovim sredinama. Mnogi koji nisu imali priliku da nas čuju su prijatno iznenađeni žanrovskom raznovrsnošću našeg repertoara, a to je ono po čemu smo postali prepoznatljivi i na šta sam kao dirigent posebno ponosan”, kazao je Matović.

“Etno-bal”

“Kada govorimo o prvim sljedećim nastupajućim aktivnostima, hor “Banjalučanke” će uskoro nastupiti kao gost na “Etno-balu” kolega iz etno-grupe “Trag”, koji će biti održan 13. i 14. marta u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Napravili smo jedan zanimljiv spoj elemenata “našeg i njihovog” i iskreno se radujemo izlasku pred banjalučku publiku”, najavio je Mladen Matović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/kamerni-hor-banjalucanke-se-pripremaju-za-horsku-olimpijadu-u-sociju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])