KUD Mladost održao godišnji koncert: Igre iz Krajine razgalile publiku

Objavljeno: 2. 2. 2016 u 15:09h

Kulturno-umjetničko društvo “Mladost” održalo je u prepunoj sali Doma kulture u Zalužanima cjelovečernji godišnji koncert izvođačkog A ansambla. Publici se, pored toga, predstavila i grupa veteranskog ansambla.

“Muška i ženska etno-pjevačka grupa predstavile su se publici krajiškim pjesmama. Narodni orkestar ispratio je ansamble uz igre sa Zmijanja, krajiške igre iz okoline Banjaluke, kao i igre iz Glamoča, Ozrena, Šumadije, te ciganske igre iz Srbije. Premijerno su izvedene igre iz Leskovca”, rekao je Marinko Dobraš, direktor KUD-a.

Dodao je da je učešće na međunarodnim festivalima folklora u Poljskoj, Njemačkoj, Italiji, Rumuniji i Španiji pod znakom pitanja zbog nedostatka novca. Rekao je i da članovima KUD-a nedostaju kompleti narodnih nošnji za igre iz Crne Gore, Leskovca, Vlaške te za starogradske igre. KUD “Mladost” ove godine planira da organizuje 13. međunarodni festival dječijeg folklora pod nazivom “Vaskršnji koncert” koji će se održati od 11. do 16. maja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/kud-mladost-odrzao-godisnji-koncert-igre-iz-krajine-razgalile-publiku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot