Galerija Sonja Bikić u Banjaluci: Tajanstvenost sova u umjetničkim djelima

Objavljeno: 8. 1. 2016 u 12:54h

U Galeriji “Sonja Bikić” u Banjaluci otvorena je zajednička izložba “Sove”, akademskog slikara Biljane Gavranović i akademskog slikara i keramičara Sonje Bikić.

Prazničnu atmosferu u galeriji upotpunio je zvuk akustične gitare muzičara Gorana Rađevića, a publika je imala priliku da pogleda, ali i da kupi djela stvorena u skrovištima mašte ove dvije priznate umjetnice.

Slike su rađene u kombinovanim tehnikama i na različitim predmetima, od kojih je za publiku najinteresantnija bila kuhinjska daska, a jedinstvene skulpture različitih veličina i svaka drugačija, posebna na svoj način, zainteresovale su brojne poštovaoce umjetnosti. Izložbu prati i katalog, u kojem je istoričar umjetnosti Ljiljana Perduv-Misirlić nadahnuto pisala o djelima Bikićeve i Gavranovićeve. Svi zainteresovani mogu u narednih mjesec da pogledaju, ali i kupe radove sa ove izložbe.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/galerija-sonja-bikic-u-banjaluci-tajanstvenost-sova-u-umjetnickim-djelima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])