Banjaluka: Kulturno veče za osuđena lica uz Gradski tamburaški ansambl

Objavljeno: 24. 12. 2015 u 13:10h

U okviru kulturno – prosvjetnih aktivnosti, a u duhu predstojećih praznika, Kazneno-popravni zavod Banjaluka organizovao je kulturno veče za osuđena lica uz članove Gradskog tamburaškog ansambla „Zdravko Ćosić”, u srijedu 23. decembra ove godine.

Ansambl već tradicionalno poklanja koncert osuđenim licima koji izdržavaju kaznu zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka, te na taj način obogaćuju kulturno–prosvjete aktivnosti koje ova Ustanova organizuje za osuđena lica.

Svečani program je vodio Nebojša Kuštrinović, a osuđena lica su imali priliku da barem na kratko zaborave svakodnevicu i uživaju u starogradskim pjesmama i recitacijama.

„Dosadašnja iskustva su pokazala da ovakav vid kulturno-prosvetnog rada pozitivno djeluje na usvajanje prosocijalnih navika osuđenih lica, kao i na unapređivanje i zadovoljavanje kulturno-umjetničkih i duhovnih potreba”, rekao je ovom prilikom Goran Selak, v.d. direktora KPZ Banjaluka.

On je dodao da je koncert tamburaškog ansambla sa gostima samo jedan u nizu kulturnih programa planiranih u KPZ Banjaluka u cilju resocijalizacije osuđenih lica.

„Praksa je pokazala da ovakav vid organizovanja kulturnih događaja pozitivno djeluje na cjelokupnu klimu u osuđeničkom kolektivu i omogućuje osuđenim licima da svrsishodno provedu svoje slobodno vrijeme te da, bar na kratko, zaborave na svakodnevnicu i uživaju u izvođenju zanimljivog nastup”, naveo je ovom prilikom Selak.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-kulturno-vece-za-osudena-lica-uz-gradski-tamburaski-ansambl/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot