Banjaluka: Promovisana knjiga Berislava Blagojevića

Objavljeno: 22. 12. 2015 u 09:01h

Knjiga pjesama “Mi u magli” autora Berislava Blagojevića promovisana je sinoć u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS u Banjaluci.

Prijatna atmosfera kafea “Cafe ‘Chill out” stvorila je posjetiocima osjećaj prijatne, domaćinske atmosphere, nesvakidašnje za književne večeri.

Djelo “Mi u magli” Blagojevićeva je druga knjiga poezije, nakon zbirke “Trebao sam biti riječ” koja je objavljena 2005. godine.

“Pjesme u zbirci su nastajale tokom posljednjih 10 godina. Tematski su raznolike, u zbirci su zastupljene i intimne poetske slike, mada preovladava socijalna, može se reći angažovana poezija. Struktura knjige nije koncipirana na ciklusima nego su pjesme date hronološki. Ona predstavlja decenijski presjek preokupacija, emotivnih stanja i razmišljanja o određenim pojavama”, naveo je Blagojević.

Blagojević je magistar geografskih nauka. Iza sebe ima pet štampanih i jednu audio knjigu. Poeziju i prozu objavljivao je u brojnim časopisima, a njegovi radovi su uvršteni u veći broj zbornika. Dobitnik je nekoliko nagrada, a njegov prvi roman “Tiši od vode” ušao je u uži izbor za NIN-ovu nagradu 2013. godine.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-promovisana-knjiga-berislava-blagojevica/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])