Banjaluka: Mališani uplovili u snježnu avanturu

Objavljeno: 21. 12. 2015 u 08:26h

Dječije pozorište Republike Srpske će do 30. decembra biti domaćin druge humanitarno-kulturno-zabavne manifestacije “Snješkovo”, snježne idile u kojoj će mališani moći da se druže sa Djeda Mrazom, svetim Nikolom i Snješkom Bijelićem.

Ovo carstvo za mališane juče je svečano “otključao” direktor pozorišta Predrag Bjelošević i pozvao mnogobrojne mališane da zajedno sa roditeljima posjete dom ovih bajkovitih likova.

“Svjedoci smo želje djece da dođu u Snješkovo i da se druže sa svojim omiljenim junacima, a mi iz Dječijeg pozorišta smo se potrudili da ova manifestacija bude možda još zanimljivija nego prošle godine”, rekao je Bjelošević.

Dodao je da će i ove godine biti prikupljani dobrovoljni prilozi roditelja koji dovode djecu na ovu manifestaciju, a koji će biti namijenjeni za centar “Zaštiti me”.

“Banjaluka ima jedinstvenu manifestaciju. Mislim da nigdje u svijetu nema ovakav toponim, Snješkovo čiji je domaćin Snješko Bijelić. Prošle godine djeca su sa ovim likom ostvarila izvanrednu komunikaciju jer mu vjeruju sve što kaže. Glumci koji ga igraju imaju ogromnu odgovornost i to rade jako dobro”, rekao je Bjelošević.

On je izrazio zahvalnost Vladi RS, kompaniji “m:tel” i Ministarstvu prosvjete i kulture RS koji su obezbijedili slatkiše za svako dijete koje uđe u Dječije pozorište tokom manifestacije.

Iako se ova manifestacija organizuje tek drugi put, vladalo je veliko interesovanje za njeno otvaranje, a mališani su nestrpljivo čekali da zakorače u bajkoviti svijet. Rekli su da su željeli svoje želje da prenesu Djeda Mrazu.

Desetogodišnji Bojan Bajić rekao je da mu se najviše svidio Djeda Mraza i sveti Nikola te da se nada da će na poklon dobiti lijepu knjigu. S druge strane, njegov šestogodišnji brat Marko je rekao da će od Djeda Mraza tražiti da mu  donese autić.

“Mislim da ću dobiti autić jer slušam roditelje”, rekao je Marko.

Marija je najviše uživala u fotografisanju sa likovima iz bajke. Rekla je da je već od svetog Nikole  dobila poklon koji je najviše željela, trotinet.

“Ponovo ću doći”, rekla je ova četvorogodišnjakinja i poručila drugarima da budu dobri i da slušaju mamu i tatu.

Druženje

U okviru manifestacije “Snješkovo” biće organizovane likovne i plesne radionice za djecu, te druženja sa dječijim piscima i pjesnicima Todom Nikoletićem, Jelenom Glišić i Vidom Vickom Vukelićem. Ulaz za sve posjetioce od 12 do 20 časova je besplatan.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-malisani-uplovili-u-snjeznu-avanturu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot