Glumica o radu na komadu Istina (ne) boli: Iskrena priča ljudi iz naše okoline

Objavljeno: 16. 12. 2015 u 15:00h

“Sa sigurnošću mogu reći da publiku koja dođe na premijeru komada “Istina (ne) boli” očekuju i smijeh i suze. Ovo je jedna iskrena životna priča u kojoj će vjerovatno mnogi prepoznati sebe i ljude iz svoje okoline.”

Ovim riječima za “Glas Srpske” mlada glumica Smiljana Marinković najavila je premijerno izvođenje komada po tekstu Jelene Kojović-Tepić, u režiji Igora Tešića, koji će večeras u 20.30 časova početi svoj pozorišni život na sceni “Petar Kočić” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Za Smiljanu, koja je na početku glumačke karijere, a čiji su talenat prepoznali starije i iskusnije kolege, ova predstava je vrlo značajna jer je to njena prva veća uloga na sceni nacionalnog teatra. Kao student treće godine igrala je u koreodrami “S planine i ispod planine” koju je režirala Stela Korljan.

“Ljetos sam bila dio koprodukcije Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta Tuzla i Grad teatra Budva, u ansambl predstavi “Srodne duše” u režiji Dine Mustafića. Veliki je podsticaj i vjetar u leđa kada, po treći put, dobijete poziv iz ove kuće”, istakla je Marinkovićeva.

Njen talenat i svježu glumačku snagu na sceni prepoznaje i publika, ali i pozorišni stručnjaci, a potvrde da je na pravom putu i da je scena mjesto kojem ona zaista pripada stižu i u obliku priznanja u okviru festivala na kojima je nastupala sa predstavom “Terapija” DIS teatra.

Ovaj put reditelj joj je povjerio ulogu Radmile.

“Radmila je predstavnik nove, moderne generacije. Generacije tableta, društvenih mreža, ambicija, karijere, novca. Ona jasno zna šta u životu želi, a to su novac, karijera i status. Ona samouvjereno gazi krupnim koracima ka svojim ciljevima i ne preza od toga da li će na tom putu nekoga povrijediti”, opisuje Smiljana svoj lik.

Dodaje da će biti zanimljivo gledati kako Radmila doživljava veliku promjenu od svog ulaska pa do izlaska sa scene.

“Uđe podignute glave, ponosno, a izađe poraženo. To je upravo ono što je činilo stvaranje ovog lika uzbudljivim”, objasnila je Marinkovićeva.

O saradnji sa rediteljem Igorom Tešićem ima samo riječi hvale.

“Sa Igorom sam, kao i više puta do sada, odlično sarađivala. Igor je reditelj koji vjeruje glumcima, što mnogo znači i djeluje ohrabrujuće. Kada radite s njim, ponaša se tako da vam stvori osjećaj da ste baš vi taj bez koga ovaj projekat ne bi uspio”, kazala je mlada glumica.

Komad “Istina (ne) boli” odličan je primjer kako treba da se udruže domaće umjetničke snage, što se danas vrlo rijetko dešava.

“Ni sama nisam bila svjesna da je tako dok na probi u jednom momentu neko nije rekao: “Ljudi, pa ova predstava je cijela mejd in BL.” Mislim da je to svakako nešto što ovaj projekat i čini jedinstvenim. Od priče, pisca, reditelja, kompozitora, glumaca, sve je “naše”. Ovim projektom su neki umjetnici dobili priliku da se prvi put predstave pozorišnoj publici”, dodaje Marinkovićeva.

Ostali članovi ove kreativne ekipe su dramaturg predstave Milan Gajić, scenograf Dragana Purković-Macan, kostimograf Ivana Jovanović, kao i kompozitor David Mastikosa.

Glumačka ekipa

Pored Smiljene Marinković, publika će imati priliku da po ko zna koji put uživa u glumačkoj igri Slađane Zrnić, Đorđa Markovića, Gorana Jokića, ali i mladog glumca Bojana Kolopića.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/glumica-o-radu-na-komadu-istina-ne-boli-iskrena-prica-ljudi-iz-nase-okoline/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot