Premijera filma Duška Mazalice: Osjećanja opjevana kroz filmske slike

Objavljeno: 1. 12. 2015 u 11:28h

Priča o neostvarenoj čežnji u vremenu sukoba tradicionalnih običaja i iskrene ljubavi “Ah, što ćemo ljubav kriti” banjalučkog glumca Duška Mazalice dirnula je srca publike, koja je imala privilegiju da prisustvuje premijernom prikazivanju ovog filma u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Pozorišna sala u nedjelju uveče bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a među gledaocima, koju su prepoznali autentični filmski izraz ovog autora i nagradili ga ovacijama i gromoglasnim aplauzom našla su se i brojna poznata imena iz svijeta filma i teatra.

Interesovanje mnogobrojne publike govori o znatiželji koju je kod njih probudilo ovo ostvarenje kratkog metra žanrovski određeno kao sevdah opereta.

Film je Mazaličin završni master rad na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a režiju zajedno sa autorom potpisuje i reditelj Mladen Đukić.

Da se bez dijaloga dočara tragična priča o mladom zaljubljenom paru doprinio je anđeoski glas pjevačice Marije Šestić, koja je otpjevala tradicionalne pjesme “Moj dilbere”, “Mila majko šalji me na vodu” i “Ah, što ćemo ljubav kriti” uz pratnju gitariste Siniše Stjepanovića.

“Ispričati priču bez dijaloga je bilo jako teško, ali smatrao sam da osjećanje ljubavi treba da prikažem kroz film u slikama i tako ga bolje izbrusim”, naveo je Mazalica.

Glavne uloge u filmu igraju Božana Bijelić, Đorđe Janković i Duško Mazalica, a osim njih pojavljuju se i Ljubiša Savanović, Aleksandar Blanić te brojni naturšici i statisti koji su igrali epizodne uloge.

“Napraviti dobar film nije lako, ali s obzirom na to da je rađen bez budžeta, veliki je uspjeh što je završen i što ima određen kvalitet”, kazao je Mazalica ističući da su mnogi prepoznali njegovu ideju i pritekli u pomoć.

Film je istovremeno premijerno prikazan i na Radio-televiziji Republike Srpske, koja je još jednom pokazala da spremno podržava mlade i kreativne talente.

Video-spotovi

Tri spota za numere, koje je u filmu “Ah, što ćemo ljubav kriti” otpjevala Marija Šestić, predstavljena su u proteklih šest mjeseci.

“Marija je naš nevjerovatan talenat i ima božanstven glas. Bilo mi je posebno zadovoljstvo da je promovišem kao pjevačicu”, kazao je Duško Mazalica.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/premijera-filma-duska-mazalice-osjecanja-opjevana-kroz-filmske-slike/||claudebot