KUD Sveti Sava iz Banjaluke: Igra i pjesma za jubilej i osnovce

Objavljeno: 30. 11. 2015 u 09:36h

Premijernim izvođenjem koreografije “Igre sa Manjače” više od 200 članova Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Sveti Sava” iz Banjaluke predstavilo je banjalučkoj publici vrhunsko umijeće.

Prepunom dvoranom “Obilićevo” odjekivale su igre i pjesme sa Manjače i Grmeča, iz Šumadije i Vojvodine, a publika nije štedjela dlanove, nagradivši aplauzom svaku koreografiju. KUD “Sveti Sava” je ovim nastupom obilježio osam godina uspješnog rada, a predsjednik Upravnog odbora Milenko Dulić s ponosom ističe da je koncert imao i humanitarni karakter.

“Ovo nam je četvrti humanitarni koncert za osam godina postojanja. Sav novac od ulaznica namijenjen je za uvođenje centralnog grijanja u područnom odjeljenju Osnovne škole “Sveti Sava” u Pavlovcu”, kazao je Dulić.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević rekao je da su podržali koncert i da je to primjer za sve KUD-ove kako se sa školom može dobro sarađivati.

“Sa direktorom škole i predstavnicima KUD-a “Sveti Sava” dogovorio sam da ministarstvo donira sav novac koji bude nedostajao za uvođenje centralnog grijanja u područnom odjeljenju u Pavlovcu”, rekao je Malešević.

Pored domaćeg ansambla, na koncertu su nastupili i gosti iz Slovenije – Srpsko kulturno humanitarno društvo “Desanka Maksimović”. KUD “Sveti Sava” osnovan je 2007. godine i broji 265 članova, a formirali su četiri folklorne grupe, pjevačku grupu i orkestar.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/kud-sveti-sava-iz-banjaluke-igra-i-pjesma-za-jubilej-i-osnovce/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot