KUD Piskavica održao tradicionalni godišnji koncert

Objavljeno: 24. 11. 2015 u 12:39h

Kulturno-umjetničko društvo (KUD) “Piskavica” održalo je na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” tradicionalni godišnji koncert, a za veliki broj prisutnih koji su došli da isprate ovaj događaj unosila se i stolica više.

Koncert, koji je održan u nedjelju uveče, trajao je jedan i po čas, a publika je u dva dijela programa uživala u nastupima dvije pjevačke grupe, izvođačkog ansambla i narodnog orkestra.

“U prvom dijelu programa smo izvodili igre i pjesme iz RS, dok smo u drugom dijelu izvodili igre iz regiona, većinom igre i pjesme iz Srbije”, rekao je umjetnički rukovodilac KUD-a “Piskavica” Bojan Raković.

Član KUD-a Maja Šibarević, koja već 13 godina nastupa u ovom društvu, kazala je da se članovi svake godine trude da publici predstave što bolji i raznovrsniji program.

“Publika je na koncertu imala priliku da vidi kako izvodimo igre iz Glamoča, krajiške i vlaške igre, kozaračko kolo, ali i igre iz Pirota i Šumadije. Na njih je najbolje reagovala jer su dinamičnije. Ponosna sam što su iz godine u godinu naši koncerti sve posjećeniji”, kazala je Šibarevićeva.

Na koncertu su bili ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević, predstavnici Gradske boračke organizacije, Turističke organizacije grada Banjaluka i nekoliko odbornika gradske Skupštine. KUD “Piskavica” će učestvovati sredinom decembra na Sajmu turizma u Sankt Peterburgu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/kud-piskavica-odrzao-tradicionalni-godisnji-koncert/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])