Jazavac: “Bračni par(astos)” otvorio “Zaplet”! (Foto)

Objavljeno: 27. 10. 2015 u 09:26h

Premijerom predstave “Bračni par(astos)” u Gradskom pozorištu Jazavac u ponedjeljak, 26. oktobra otvoren je Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet 07”!

Odlična priča, još bolja gluma, puna sala i nasmijana lica nakon premijere – dobar su početak nove pozorišne sezone koju Gradsko pozorište “Jazavac” realizuje uprkos svim problemima sa kojima se suočava.

Premijerno prikazan “Bračni par(astos)” na najbolji način je otvorio festival “Zaplet” prikazujući toplu ljudsku priču o mladom ljubavnom paru. Publiku je nasmijao, a oni zaljubljeni su se sigurno zapitali koji je naredni korak u njihovoj vezi.

Predstava je rađena po drami Mata Morila, a opisuje ljubavni život Ejmi i Šona, mladog para iz Njujorka.

Komad postavlja važno intimno pitanje sa kojim se svako od nas suoči u jednom trenutku života: udati se ili ne?

Da li je vjenčanje prirodan razvoj ljubavi, ili tek staromodni običaj o kom smo navikli razmišljati kao o kruni ljubavnog odnosa. Može li se ljubav obećati samo jednoj osobi? Bojimo li se obavezati na cijeli život jer živimo u vremenu u kom se sve brzo mijenja, a ono što nam danas treba sutra odbacujemo? Ili se prosto plašimo da ne ispadnemo glupi, smiješni i romantični u jednom tako ciničnom svijetu? Sve su to pitanja na koja je odgovorila nova predstava Gradskog pozorišta Jazavac.

„Riječ je o ljubavnoj drami sa elementima komedije koja je u potpunosti u duhu Jazavca. Tema opisuje odnos ljubavi i mogući brak dvoje koji se vole. Saradnja sa glumcima je bila veoma inspirativna“, rekla je Đurđa Tešić, rediteljka predstave u kojoj igraju Snježana Štikić i Aleksandar Blanić.

Banjalučki glumci su zabavili publiku opisujući brojna pitanja koja muče mlade parove.

„Nadam se da će ova predstava biti povod za razgovor parovima koji je pogledaju. Ako bar negdje potaknu razgovor o braku nadam se da će uraditi pravu stvar. Šon se ne razlikuje mnogo od mene i vjerujem da je to bio jedan od motiva zašto sam prošao kasting, a moji stavovi su mi olakšali da priču prilagodim gledaocima“ rekao je nakon premijere glumac Aleksandar Blanić.

Predstava će biti zanimljivija parovima nego slobodnim osobama, ali ono što je sigurno da vam na “Bračnom par(astosu) smijeha i prijatne atmosfere neće nedostajati! Nakon premijere predstave druženje je nastavljeno u banjalučkom kafiću “Pauza” gdje je goste zabavljao popularni glumac iz Hrvatske Tarik Filipović. Više o ovom događaju čitajte sutra na našem portalu.

U okviru “Zapleta” sutra nam stižu gosti iz Zagreba sa predstavom “Thiscasting” koju će odigrati ansambl Teatra Rugantino, do kraja sedmice biće odigrane i “Njuške” Teatra Exit iz Zagreba, “Dogvil” Mikser housea iz Beograda i “Dame biraju” Altteatra iz Sarajeva.

Glumci će se takmičiti za nagrade o kijima će odlučivati žiri: Aleksandra Spasojević, Marina Vodeničar i Velimir Blanić.

“Karte za predstave ‘Dogvil’ i ‘Njuške’ su prodane. Publici preporučujem da pogledaju ‘Thisgusting’ jer je jedna od najboljih u konkurenciji”, kazala je za MONDO Dragana Marić.

Cijene ulaznica koštaju od 5 do 15 KM. Vidimo se u “Jazavcu”!

Izvor: Mondo / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/jazavac-bracni-parastos-otvorio-zaplet-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot