Zadužbina Petar Kočić na sajmu knjiga u Frankfurtu

Objavljeno: 2. 10. 2015 u 12:05h

Zadužbina “Petar Kočić – Banjaluka – Beograd” učestvovaće na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji počinje 13. oktobra, kao jedini predstavnik Republike Srpske.

Na sajmu knjiga u Frankfurtu biće predstavljena i sabrana djela Petra Kočića koja su objavljena u jednoj knjizi, a priređivači su Nikola Vukolić i Nikola Stojnić, saopšteno je iz Zadužbine.

Zadužbina će predstaviti i svoja nova izdanja u čuvenoj dvojezičnoj biblioteci “Prevodi” kao što su “Doživljaji mačka Toše” Branka Ćopića na srpskom i ruskom jeziku, duo-drama “Montevideo” Dragana Velikića na srpskom i njemačkom.

Biće predstavljena i pripovijetka “Jablan” Petra Kočića na srpskom i francuskom jeziku, kao i knjige “Proljeće Ivana Galeba” Vladana Desnice i mnoge druge.

Zadužbina će svoja izdanja izložiti zajedno sa izdavačima iz Srbije, koja su nedavno bila predstavljena i na štandu Srbije na Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi.

Zadužbina već 20 godina tradicionalno izlaže na ovom značajnom sajmu, poslije koga će se samostalno predstaviti na sajmovima knjiga u Beogradu i Zagrebu.

Kočićeva djela sabrana u jednoj knjizi izazvala su veliku pažnju i u Moskvi.

“Ovakve knjige ne izlaze često, one izlaze jednom u stotinu godina i ovo je kultna knjiga Zadužbine kojom se ponosimo”, rekao je pisac i književni kritičar Nikola Vukolić.

On je dodao da su ime i djelo Petra Kočića “povremeno zloupotrebljavali razni politički mešetari, koji su, kiteći se kočićevskim perjem, hrlili za postizanjem ličnih ciljeva”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/zaduzbina-petar-kocic-na-sajmu-knjiga-u-frankfurtu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])