Zatvorena vrata Glasove 20. smotre pisane riječi

Objavljeno: 22. 9. 2015 u 07:28h

Vrijeme kuvara i knjiga sa naslovima “Kako biti srećan”, “Kako ne gubiti živce” je prošlo, a najbolji dokaz za to je 20. jubilarni “Glasov” sajam, gdje su izdavači sa aktuelnim i kvalitetnim izdanjima, kao i oni sa bezvremenskim klasicima, zadovoljno proveli i posljednji dan.

Većinu naslova sa kojima su doputovali su i prodali. Polako se pakujući komentarisali su između sebe da je sajam ovaj put nadmašio njihova očekivanja i da je u odnosu na prošlu godinu sve bilo mnogo bolje. Banjalučani su pošteno iskoristili i posljednji dan praznika knjige pa je bilo i onih koji su došli da pazare i na samom kraju.

Više nego dobar boravak ovih sedam dana u Banjaluci bio je za izdavačku kuću “Globosino” iz Beograda, na čijem su štandu rasprodati skoro svi naslovi, a pravu pometnju napravio je dolazak književnice Ljiljane Habjanović-Đurović, koja se družila sa čitaocima i potpisivala knjige.

Odlično je bilo ove godine. Posetioci su zaista kupovali i nova i nešto starija izdanja, ali ne mogu da ne primetim da je kako na našem, tako i na ostalim štandovima, bilo dosta popusta, što je sigurno uticalo na obostrano zadovoljstvo – kazali su na “Globosinovom” štandu.

Slična situacija i komentari su i na štandu popularne beogradske “Lagune”.

Veoma smo zadovoljni. Velika je gužva bila na štandu i dobra prodaja. Ne znamo šta bismo izdvojili, jer su ljudi zaista kupovali sve. Bilo je i onih koji su sebi mogli priuštiti i novije naslove, kakva je recimo “Kradljivica knjiga”, koja je i na sniženju bila nešto skuplja u odnosu na ostale naslove. Organizacija je takođe bila odlična, domaćini, kao i obično, na vrhuncu zadatka i naravno, vidimo se i sledeće godine – istakli su na štandu “Lagune”.

Rukovodilac sajma Petra Ivić obišla je sve štandove i razgovarala sa domaćim izlagačima i gostima iz regiona, a mali je broj onih koji nisu zadovoljni.

Više od 90 odsto izdavača su zadovoljni i prodajom i posjetom. Što se tiče nas kao organizatora, i mi smo zadovoljni kako je protekao naš 20. jubilarni sajam. Ono što nam je uvijek želja je da imamo drugačiji sajamski prostor gdje bismo mogli organizovati sajam na drugačiji način. Tada bismo mogli izdojiti izdavače od distributera, pozvati neku inostranu zemlju kao specijalnog gosta, onako kako se to radi na drugim sajmovima. Ali mi radimo onako kako nam prostor dozvoljava i dobro je dok smo zadovoljni i mi, a i naši gosti, koji nam se rado vraćaju, što nam je dovoljan dokaz da im je lijepo na našem sajmu – objasnila je Ivićeva.

Promocije

Dobro su bili posjećeni i štandovi Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo na kojima su svakodnevno održavane odlične promocije iz različitih književnih i stručnih oblasti.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/zatvorena-vrata-glasove-20-smotre-pisane-rijeci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot