Hypo Banka najuspješnija u Srpskoj

Hipo Alpe Adria banka a.d Banjaluka, koja je proglašena najuspješnijom bankom na tržištu Republike Srpske u 2011. godini u izboru Privredne komore RS, odobrila je prošle godine oko 230 miliona KM novih kredita, što je oko 50 odsto više nego u 2010. godini.

Hipo banka ostvarila je prošle godine impresivne finansijske rezultate na tržištu RS u svih pet ključnih bankarskih kategorija – aktivi, depozitima, kreditima, dobiti i ukupnom kapitalu, a kako bi što kvalitetnije odgovorila zahtjevima građana, privrede i javnog sektora, osnovala je i lizing društvo Hipo Alpe Adria lising doo Banjaluka, koje je jedino lizing društvo sa sjedištem u Republici Srpskoj.

U Hipo banci ad Banjaluka je rečeno da su ukupni depoziti ove banke preko jedne milijarde KM, dok je ukupni kapital iznosio 234 miliona KM, a adekvatnost kapitala visokih 16,4 odsto.

“Najbolja nagrada koju jedna banka može da dobije je nagrada koju daje Privredna komora, čime se potvrđuje da smo svoj kapital podredili domaćem tržištu i razvoju domaće ekonomije. Ujedno, nagrada dolazi u pravom trenutku kada naša banka obilježava jubilej, desetogodišnjicu prisutnosti na tržištu Republike Srpske”, rekao je izvršni direktor Hipo Alpe Adria banke ad Banjaluka Goran Babić.

Od 2002. godine kada je Hipo banka došla na domaće tržište, pa do danas, ova banka odobrila je više 2,6 milijardi KM kredita za stanovništvo i privredu, te u roku od deset godina postala najveća i najprofitabilnija banka u RS i jedna od vodećih banaka na nivou BiH.

U ovom periodu Hipo banka je isplatila 122 miliona KM kamate na štednju i depozite građanima, privredi i javnom sektoru Republike Srpske, što je dodatna potvrda njenog strateškog značaja za ekonomiju Srpske.

Babić je naglasio da Hipo banka i ove godine planira da donira značajna sredstva i pomogne mnogim institucijama i udruženjima građana, te na prigodan način obilježi deset godina poslovanja.

Izvor: Agencije

Copiright. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.