Zavirite! Samo to je građanima Banjaluke i dozvoljeno! (Foto)

Objavljeno: 17. 4. 2017

Na lokaciji nekadašnjeg Radija Banjaluka, gradi se hotel. Prema ranijim natpisima u medijima, u vlasništvu je preduzeća Integral Inženjering, koje je zemlju dobilo kompenzacijom sa Radio-televizijom Republike Srpske, prilikom gradnje novog RTV Doma.

I tu se završavaju sve objavljene informacije o atraktivnom i poprilično aktivnom gradilištu u srcu Banjaluke.

Prema Zakonu o uređenju prostora i građenju Republike Srpske, izvođač je obavezan, da ukoliko je prethodno obezbijedio svu potrebnu dokumentaciju, da  ispiše najosnovnije informcije o objektu i to na tabli ispred gradilišta.

Odnosno kako u Zakonu piše,” Gradilište mora na vidnome mjestu imati istaknutu ploču sa svim bitnim podacima o objektu i učesnicima u građenju, kao što su: naziv investitora, izvođača, projektanta, nadzornog organa, naziv i vrstu objekta, naziv organa koji je izdao građevinsku dozvolu i broj građevinske dozvole, kao i vrijeme početka i završetka radova”.

Te table na gradilištu u centru Banjaluke nema. Nema je već godinama!

Zavirite, šta se gradi u dvorištu nekadašnjeg Radija Banjaluka:

Izvor: blmojgrad.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi