Republici Srpskoj na teret Federacije prebačen iznos od 3.405.726 KM

Objavljeno: 27. 3. 2012

U skladu sa novom Odlukom o utvrđivanju koeficijenata za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za period 1. 1 – 26. 3, Uprava je izvršila poravnanje i to na način da je Republici Srpskoj na teret Federacije BiH prebačen iznos od 3.405.726 KM.

Odluku o utvrđivanju koeficijenata je na 120. sjednici usvojio Upravni odbor UIO. Uprava je bila zadužena da prema novim koeficijentima izvrši preračun već doznačenih prihoda entitetima u tekućem kvartalu.

„Budući da je Odlukom o utvđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za period januar – mart 2012. godine definisano da koeficijent za Federaciju BiH iznosi 63,07% (ranije je iznosio 63,48%), a za Republiku Srpsku 33,38% (ranije je iznosio 32,97%), a kako se odluka primjenjuje od 1. januara 2012. godine, Uprava za indirektno oporezivanje je morala izvršiti poravnanje raspodjele prihoda za period od 1. 1. –  26. 3. 2012. godine“, kaže Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO.

Poravnjanje raspodjele prihoda znači da je Federaciji BiH oduzeto 3.405.726 KM i raspodjeljeno Republici Srpskoj.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH će izvršiti poravnanje raspodjele prihoda od indirektnih poreza za prethodne godine čim Upravni odbor UIO usvoji odluke o poravnanju i dostavi ih Upravi na izvršenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi