Predavanje o porodičnim firmama u Područnoj privrednoj komori Banjaluka

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Objavljeno: 15. 11. 2016

Centar za edukaciju “Pro Educa” u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banjaluka organizovao je danas predavanje o porodičnim firmama u prostorijama Područne privredne komore Banjaluka.

Imajući u vidu da je više od 90% kompanija u ukupnoj privredi Republike Srpske upravo porodične firme, jasno je da se radi o izuzetno velikom značaju za ekonomski razvoj Republike Srpske. Predavanju je prisustvovalo više od 50 predstavnika, vlasnika i direktora, porodičnih kompanija.

Predavači, Branko Kecman, direktor brokerskog društva „Advantis Broker“ iz Banjaluke i Dragan Močević, autor projekta „Porodične firme – stub razvoja ekonomije“  govorili su o ključnim izazovima upravljanja porodičnim firmama, selekciji kadrova i odabiru nasljednika, privlačenju investitora, kao i odnosu među članovima porodice.

“Porodične firme su danas jedan od najznačajnijih generatora novog zapošljavanja u privredi Republike Srpske. Jedino porodične firme mogu obezbijediti održivost i stabilnost domaće privrede u narednim godinama ali samo ukoliko se uspješno suoče s izazovima koji ih očekuju, što podrazumijeva praćenje trendova i kontinuiranu edukaciju osnivača i nasljednika”, rekao je Dragan Močević, autor projekta „Porodične firme – stub razvoja ekonomije“ .

Centar za edukaciju “Pro Educa” iz Banjaluke posljednjih sedam godina radi na podizanju svijesti o značaju, izazovima i prilikama za kvalitetno upravljanje porodičnim firmama.

 “Mnogo problema porodičnih firmi proizlazi upravo iz toga što su to porodične firme – puno više emocija je prisutno u odnosima unutar firme , što je svakako veliki izazovi za donošenje odluka. Problemi porodičnih firmi su i sistemski problemi, koji imaju veliki uticaj na privredu Republike Srpske, budući da je najveći procenat firmi u Republici Srpskoj zapravo porodične firme” rekao je Branko Kecman, direktor brokerskog društva “Advantis Broker”

Projekat “Porodične firme – stub razvoja ekonomije” uspješno se realizuje i u Srbiji i Crnoj Gori.

Banjaluka.com

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Međunarodno priznati IT kursevi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?