Počinje rad zimske službe, saznajte ko će čistiti snijeg u vašem naselju

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Objavljeno: 15. 11. 2016

Danas zvanično počinje rad zimske službe, koji će trajati do 15. marta naredne godine. Rad Zimske službe može početi i ranije ili završiti kasnije, zavisno od vremenskih prilika.

Ranije je iz preduzeća koja rade u sastavu zimske službe potvrđeno da imaju dovoljan broj ljudi i mehanizacije, a nabavljena je i dovoljna količina soli i abrazivnog materijala.

Sa predstavnicima ovih preduzeća, gradonačelnik Igor Radojičić, sa saradnicima, održao je 11. novembra sastanak, tokom kojeg je naglasio da od svih očekuje odgovorno ponašanje i rad kako ne bi bilo problema u slučaju većih snježnih padavina.

cistoca

Iz nadležnog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja potvrdili su da će snijeg na gradskom području uklanjati preduzeća “Čistoća”, “Niskogradnja” i “Eko euro tim”, dok će na seoskom područuju raditi: “Kozaraputevi”, “Niskogradnja”, “Rašo gradnja”, “Eko euro tim” i “Rotor”.

Podsjećaju da su zadaci zimske službe: mašinsko čišćenje snježnih padavina sa ulica, trotoara, trgova, mostova, te lokalnih i nekategorisanih puteva, sprečavanje poledice na gore pomenutim objektima posipanjem soli i abrazivnog materijala, mašinsko i ručno čišćenje slivnika, rigola i drugih odvoda, nabavka soli i abrazivnog materijala, i dr.

Građani su takođe obavezni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada, svako ispred svog ulaza, zatim da uklanjaju led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada, ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila, a vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekat, u širini najmanje dva metra. Pri sakupnjanju snijega i leda, mora se voditi računa o prohodnosti kolovoza i trotoara.

Zbog lošeg čišćenja snijega na području grada za vrijeme obilnih padavina u januaru, gradska “Čistoća” je kažnjena sa oko 20.000 KM, a preduzeće “Niskogradnja” sa oko 15.000 KM.

Ako i ove godine bude problema u čišćenju snijega donosimo vam spisak preduzeća i ulica za koje su odgovorne.

“Čistoća”

n1

Bulevar, Centar jedan i dva, Borik jedan i dva, Nova varoš, Rosulje, Paprikovac, Lazarevo jedan i dva, Potkozarje, Mišin Han, Šimići, Verići i Piskavica

“Eko euro tim”

n2

Obilićevo jedan i dva, Starčevica, Ada, Debeljaci, Karanovac, dio Srpskih toplica, desna obala rijeke Vrbas, dio Vrbanje, Kočićev vijenac, Pobrđe, Srpske toplice, Stričići, Pavići, Krupa na Vrbasu, Rekavice jedan i dva

“Niskogradnja”

n3

Česma, Priječani, dio Vrbanje, Petrićevac, Drakulić, Motike, dio Zalužana, Kuljani, Šargovac, Donja Kola, Goleši, Kola, Saračica, Čokorska polja, Dragočaj, Kuljani, Zalužani, Prijakovci.

“Rašo gradnja”

Ljubačevo, Krmine, Bočac, Agino Selo

Izvor: ATV

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Međunarodno priznati IT kursevi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?