Počela obnova društvenih domova u Debeljacima i Dragočaju

Objavljeno: 12. 8. 2017

U rekonstrukciju društvenih domova u Dragočaju i Debeljacima grad će uložiti 180.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić ozvaničio je u petak početak radova koji treba da budu završeni za 90 dana.

“U Dragočaju će biti uloženo oko 150.000 KM jer su na tom društvenom domu potrebni veći građevinski zahvati kako bi bio upotrebljiv. Sve osim krova treba mijenjati, tako da će, između ostalog, biti izgrađeni novi mokri čvorovi te kompletna unutrašnja konstrukcija”, naveo je Radojičić.

Po završetku rekonstrukcije Radojičić je rekao da će razmotriti mogućnost da u dragočajski dom bude preseljena ambulanta koja se trenutno nalazi u neuslovnom objektu.

“U toku je priprema projektne dokumentacije kako bismo iduće godine mogli rekonstruisati most preko rijeke Dragočajke. Radi se o uskom grlu u ovoj mjesnoj zajednici gdje tokom svake veće kiše nastaju problemi”, kazao je Radojičić.

Dodao je da će za rekonstrukciju doma u Debeljacima biti izdvojeno 30.000 KM.

“Potrebna je sanacija unutrašnjosti, zamjena stolarije te kompletno uređenje. Dom u Debeljacima je od interesa, prije svega, za kulturno-umjetničko društvo koje ove prostorije koristi za okupljanja te držanje rekvizita i druge opreme. Po završetku rekonstrukcije imaće daleko bolje uslove za rad”, kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, ove godine je za rekonstrukciju društvenih domova na seoskom području planirano 350.000 KM.

“Odredili smo prioritete za 2017. godinu tako da je pored Dragočaja i Debeljaka odabrano i Ljubačevo gdje su nedavno počeli radovi. U toj MZ se radi novi društveni dom. Uklonjen je stari objekat i ide se u gradnju novog”, kazao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Debeljaci Zoran Lukić zahvalio je gradskim vlastima na podršci koja će im omogućiti da dobiju bolji društveni dom.

“U Debeljacima je potrebno riješiti puno problema, ali u posljednje vrijeme se dešavaju brojne pozitivne promjene što pokazuje da ova gradska vlast rješava problem po problem”, naveo je Lukić.

Vučković

Član Savjeta MZ Dragočaj Milan Vučković kazao je da ga raduje što su nastavljena ulaganja u društveni dom na kojem je, kako kaže, krov saniran prije dvije godine.

“Dogovorićemo se o sadržajima koji će biti u domu i nadam se da će služiti svrsi kojoj je namijenjen, prije svega za društvene i kulturne aktivnosti ove MZ”, rekao je Vučković.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Vesna Popović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi