Javna debata: “Ovaj dom bi zaustavio dalju ekspanziju EU prema Balkanu”

Objavljeno: 25. 2. 2012

Prvi debatni turnir akademske debate na Univerzitetu u Banjaluci održaće se 26. februara s početkom od 12 časova na Pravnom fakultetu.

Pravni fakultet, Banjaluka

Ovo je javna debata finalista regionalnog turnira “Debate Banja Luka!!!” Učesnici turnira su debatanti sa Univerziteta u Beogradu, Zagrebu, Mostaru, Podgorici, Pala i Banjaluke. Tema je dobre i loše strane ekspanzije Evropske unije prema Balkanu.

Turnir „Debate Banja Luka“ u organizaciji Debatnog kluba Pravnog fakulteta u Banjaluci otvoren je na Pravnom fakultetu, a zatvaranje je ovom javnom debatom na temu „Ovaj dom bi zaustavio dalju ekspanziju EU prema Balkanu“.

Debatanti koji učestvuju na turniru iza sebe imaju učešće na svjetskim i evropskim takmičenjima što doprinosi kvalitetu turnira, poručuje jedan od organizatora i član banjalučkog debatnog kluba, Duška Vuleta.

“Debatni klub Pravnog fakulteta nastao je u aprilu 2011. godine na inicijativu Sonje Nikić i mene i otvoren je za sve studente Univerziteta u Banjaluci. Na ideju smo došle nakon učestvovanja na turnirima iz britanske parlamentarne debate”, dodala je Vuleta.

Veliku podršku još od samog početka dali su im Studentski savez Pravnog fakulteta, dok su finansiranje najviše pomogli rektorat banjalučkog Univerziteta i dekan Pravnog fakulteta Vitomir Popović.

Ukoliko ste zainteresovani da upoznate sve dobre i loše strane ekspanzije Evropske Unije na Balkan dođite u nedjelju na Pravni fakultet u 12 časova na finalnu raspravu – poručuju organizatori turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi