”Gerijatrija” i ”Vodovod” Banjaluke zaratili zbog 170.000 KM

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Objavljeno: 23. 11. 2016

Više od 6,8 miliona KM duguje 11 preduzeća i ustanova, a među neslavnim rekorderima su susjedne opštine, “Vitaminka” i Klinički centar.

Na vrhu top liste je “Vodovod” Čelinac sa 2,1 miliona KM duga, UKC RS ima dug od 1,9 miliona, a laktaško KP “Budućnost” više od 1,26 miliona KM.

 Oko 260.000 KM neplaćenih računa za vodu nagomilalo se Studentskom centru “Nikola Tesla”, a među neplatišama su i “Vitaminka” sa 261.400 KM i “Toplana” sa po 257.500 KM.

Prema podacima nadležnog preduzeća, vodu nisu plaćali ni FK “Borac”, koji duguje skoro 230.000 KM, “Metal” sa 180.800 KM neplaćenih računa, kao i Gerontološki centar Banjaluka, sa dugovanjem većim od 173.300 KM.

Vodu su trošili, a nisu plaćali i u RK “Boska”- njihov dug je skoro 145.000 KM, dok je “Akvana” dužna oko 92.300 KM.

“Sa ovim preduzećima i ustanovama imamo potpisane ugovore o reprogramu i sporazume o nagodbi – medijaciji, odnosno pokretanju naplate sudskim putem, što znači da ne može doći do zastare, a time ni do otpisa dugovanja” – kaže Branka Ristić, portparolka “Vodovoda”. Napominje da u ove iznose nisu uračunata tekuća dugovanja.

Vinko Lolić, direktor Gerontološkog centra, tvrdi da za utrošenu vodu ne duguju “ni jednu marku”.

““Vodovod” je ranije postavio vodomjer dva kilometra od našeg objekta u Dragočaju i pustio da se skoro čitavo naselje prikopča na njega. Ne znam koliko smo dopisa slali da se vodomjer izmjesti u krug Centra, ali bez uspjeha. Odlučili smo da brojač postavimo kod naše ustanove i od tada redovno plaćamo onoliko koliko i potrošimo” pojašnjava Lolić.

 Dodaje da su i njegovi prethodnici, koji su bili na čelu Gerontološkog centra, takođe muku mučili sa ilegalnom potrošnjom vode, te da su slali na desetine dopisa da se taj problem riješi.

“Ne pada nam na pamet da plaćamo vodu koju troše mještani. Spremni smo i da se tužimo sa “Vodovodom” zbog toga” – kaže Lolić.

Banjalučanin duguje 11.000 KM

Rekorder među domaćinstvima je Banjalučanin koji za vodu duguje 11.000 KM. U “Vodovodu” kažu da su protiv njega podnijeli tri tužbe i ističu da taj dug neće biti otpisan.

Izvor: Blic

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Međunarodno priznati IT kursevi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?