DNS gubi jedno načelničko mjesto u banjalučkoj Gradskoj upravi?

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Objavljeno: 24. 8. 2017

DNS će izgubiti jednu do dvije načelničke pozicije u budućoj raspodjeli funkcija jer je došlo do prekompozicije snaga u Skupštini grada i ova stranka je ostala samo sa jednim odbornikom, saznaje “Glas Srpske”.

Konkurs za imenovanje načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi raspisan je juče, nakon što su vršioci dužnosti bili na ovim pozicijama osam mjeseci. Trenutno od kadrova DNS-a v.d. načelnika su Slobodan Stanarević, koji je na čelu Odjeljenja za prostorno uređenje, i Dragomir Keserović koji rukovodi Odjeljenjem za boračko-invalidsku zaštitu.

Imena novih načelnika biće poznata 20. septembra, kada će se na prijedlog gradonačelnika Igora Rodojičića Skupština izjasniti. Po sadašnjem rasporedu SNSD-u pripada osam, SP-u i DNS-u po dvije i Ujedinjenoj Srpskoj jedna načelnička pozicija.

Radojičić je izjavio da će se promjene u Skupštini grada odraziti i na raspodjelu čelnih mjesta u Gradskoj upravi.

“Krajnje je vrijeme da izaberemo nove načelnike pošto vršiocima dužnosti mandati ističu krajem septembra. Većinom njih sam zadovoljan, sa nekima treba porazgovarati. Treba imati u vidu da koaliciona većina ima vlast i da je došlo do promjena u skupštinskoj većini. Neki su prešli u opoziciju, a neki u poziciju. Razgovaraćemo sa predstavnicima unutar skupštinske većine o ovom pitanju” – kazao je Radojičić.

Skupština grada je u novembru prošle godine imenovala vršioce dužnosti načelnika, a od postojećih 13 mjesta DNS-u su pripale dvije fotelje.

Stanarević kaže da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u proteklom periodu.

“Naravno da ću se prijaviti na konkurs, a od drugih zavisi da li ću biti izabran. Ono na čemu planiram raditi, ako dobijem povjerenje, je novi urbanistički plan grada, poboljšanje poslovne klime za investitore, kao i na propisima u procesu legalizacije” – kazao je Stanarević.

Keserović je takođe zadovoljan onim što je uradilo Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu pod njegovim rukovodstvom.

“Realizovali smo dosta planova vezanih za ostvarivanje prava boraca i drugih socijalnih kategorija o kojima brinemo, i ostalo je posla koji tek treba da bude urađen” – istakao je Keserović.

Sandić

V.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić kaže da je zadovoljan ostvarenim u dosadašnjem mandatu i da očekuje da ostane na sadašnjoj funkciji.

“Najbitnije je ostvarivanje programa komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta koje smo realizovali blizu 80 odsto. U toku je realizacija niza projekata koji se tiču regulisanja saobraćaja, a uskoro će bi izgrađeni i kružni tokovi” – kazao je Sandić

*******
Sanja Pavlović (SNSD) – Odjeljenje za opštu upravu

Radenko Komljenović (SP ) – Odjeljenje za privredu

Slobodan Stanarević (DNS) – Odjeljenje za prostorno uređenje

Božana Šljivar (SNSD) – Odjeljenje za finansije

Milenko Letić (SNSD) – Odjeljenje za komunalne poslove

Slaviša Sandić (SNSD) – Odjeljenje za saobraćaj i puteve

Radenko Laketić (SNSD) – Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje

Dragomir Keserović (DNS) – Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu

Milenko Letić (SNSD) – Odjeljenje komunalne policije

Janko Kecman (SNSD) – Odjeljenje za inspekcijske poslove

Natalija Trivić (US) – Odjeljenje za kulturu, turizam, i socijalnu politiku

Dragan Banjac (SP) – Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport

Zoran Vujmilović (SNSD) – Služba za zajedničke poslove

Izvor: Glassrpske/Nevena Bunić

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Međunarodno priznati IT kursevi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?