Calculus Training Center pokrenuo sertifikovane Microsoft kurseve u Banjaluci

Objavljeno: 12. 1. 2017

Calculus Training Center kojeg je pokrenula kompanija Prointer ITSS d.o.o. u Banjaluci, od februara organizuje seriju sertifikovanih kurseva vodećeg svjetskog proizvođača računarskih programa, kompanije Microsoft.

Za početak odabrani su kursevi iz oblasti Microsoft Official Course (MOC) programa koji je službeni sistem edukacije i seritfikovanja informatičkih stručnjaka za korištenje Microsoft operacionih sistema, baza podataka, razvojnih i sistemskih alata te raznih servera. Prema iskustvu brojnih stručnjaka koji rade na Microsoft platformi, MOC je najbolji sistem modularne, odnosno fazne IT edukacije koji je danas dostupan na tržištu.

Prema riječima Slobodane Račić-Đukić, saradnika Calculus Training Center-a, kursevi iz MOC programa su samo početak edukacije jer je u planu da se program Calculus Training Centre-a razvije u smjeru ostalih znanja i kurseva iz oblasti računarskih mreža, sistemske administracije, i specijalističkih znanja iz oblasti informacionih tehnologija.

„Potrebe za IT uslugama progresivno rastu, a time i potrebe za kadrom, odnosno znanjem iz IT oblasti. Organizovanjem Calculus Training Centra, Prointer želi da kroz zvaničnu Microsoft edukaciju doprinese razvoju IT tržišta rada. Jednostavno, željeli smo da ponudimo još jednu mogućnost IT stručnjacima i mladim osobama da usavršavaju svoja znanja i vještine a u skladu sa svjetskim praksama i zahtjevima.“, rekla je Račić-Đukić.

Više informacija o kursevima, načinu rada i predavačima možete naći na web stranici Calculus Training Center-a, www.calculus.ba, a ukoliko želite da se prijavite na neki od kurseva već sad to možete uraditi preko stranice za prijavu na kurseve ili direktno na email [email protected] Prijave traju do 10. februara.

Određeni su i popusti u iznosu od 10% – 30%, u zavisnosti da li kandidat pohađa jedan ili više kurseva, odnosno da li plaća odjednom ili u ratama.

Izvor: Banjaluka.net

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi