Banjalučka osnovna škola proslavila 120. rođendan (Foto)

Objavljeno: 20. 10. 2017 u 17:33h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, prisustvovao je danas svečanosti u Osnovnoj školi „Branislav Nušić“ u Srpskim toplicama, povodom obilježavanja 120 godina od osnivanja ove škole, kao jednog od najstarijeg objekta ove vrste u najvećem gradu Srpske. Ovom prilikom, gradonačelnik Radojičić je, uz čestitke na značajnom jubileju, sa učenicima ove škole zasadio drvo u školskom dvorištu.

“Rijetka je prilika da jednoj obrazovnoj ustanovi čestitamo ovakav jubilej, 120 godina postojanja. Škola je bila stabilna i trajala je sve ovo vrijeme, za koje se promijenilo i nekoliko država. Kada je otvorena, bio je to veliki trenutak za lokalnu zajednicu” – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je naveo, danas škola egzistira sa dvije područne škole, a za učenike škole iz Donjih Kola – Grad je omogućio da pređu u nove prostorije mjesne zajednice i time stvorio bolje uslove za odvijanje nastave.

Grad je takođe sa svoje strane, ove godine učestvovao i u uređenju školskog dvorišta i prilaza samoj školi, iako je finansiranje osnovnih škola u nadležnosti Republike.

Direktor OŠ „Branislav Nušić“ Stana Nikodinović Mitrović, rekla je da su kroz školu prošle mnoge uspješne generacije.

“I dalje ćemo nastaviti istim entuzijazmom. Želimo da u naše mlade ljude utkamo sve ono što je plemenito i ono što ih priprema da budu dobri, pošteni i vrijedni članovi ovog društva” – zaključila je ona.

Nušićeva fondacija

Upravitelj Nušićeve fondacije i potomak Branislava Nušića, Nebojša Nušić  je takođe prisustvovao ovoj svečanosti, zajedno sa predstavnicima još četiri škole iz Srbije koje nose ime čuvenog književnika.

“U okviru Fondacije želimo da njegujemo saradnju svih škola koje nose ime Branislava Nušića. Ova škola je predstavnik Republike Srpske, a u Srbiji i Makedoniji ima ih još nekoliko. Želimo da osim druženja nastavnog osoblja, kroz radionice i izučavanje Nušićevog djela, i đake i širu javnost upoznamo sa njegovim životom”- rekao je Nebojša Nušić.

Izvor: Banjaluka.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucka-osnovna-skola-proslavila-120-rodendan-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot