U Banjaluci otvoren 10. salon vina: “Vinosaur” okupio 85 izlagača (Foto)

Objavljeno: 19. 10. 2017 u 18:08h

Deseti jubilarni internacionalni salon vina “Vinosaur 2017”, koji je otvoren danas u hotelu “Bosna” u Banjaluci, okupio je rekordnih 85 izlagača, 65 vinskih i 20 gastro izlagača iz regiona i svijeta.

Nenad Malešević, direktor komanije “Frutela Group”, koja je i organizator “Vinosaura”, rekao je da je ove godine interes izlagača daleko veći od kapaciteta prostora gdje se festival održava, te da nažalost nisu mogli da prime sve zainteresovane izlagače.

“Godine 2008. smo počeli stidljivo i skromno, trudili se da dovedemo što više izlagača kako u vinskom, tako i gastro segmentu. Vodili smo računa da zadržimo internacionalni karakter, a sa nama su sada sve zemlje regiona i bar jedna do dvije vinarije iz najpoznatijih svjetskih vinskih regiona, počev od Francuske, Bordoa, Španije, Novog Zelanda i ostalih”, rekao je Malešević.

Dodao je da će od naredne godine festival vratiti u majski termin, odnosno u zadnju sedmicu maja, kada će ga obogatiti novim edukativnim i raznim drugim sadržajima.

Zoran Obren Vukoje, vlasnik Vinarije “Vukoje”, kaže da je “Vinosaur” jedna od boljih manifestacija na terenu bivše Jugoslavije.

“Tu su najbolje vinarije sa ovih prostora i šire, sve čestitke za ‘Vinosaur'”, rekao je Vukoje.

Mladen Fuštar, izvršni menadžer Vinarije “Vukoje”, rekao je da podržavaju sva vinska dešavanja u BiH kao jedan od vodećih brendova u ovoj oblasti u BiH, te da su tu desetu godinu zaredom, od samog osnivanja “Vinosaura”.

“Ove godine smo došli sa punim rukama, jer smo donijeli 16 velikih medalja iz Beča, sa jednog od najvećih svjetskih ocjenjivanja. Posjetioci će imati priliku da probaju 16 nagrađenih vina iz Vinarije ‘Vukoje'”, rekao je Fuštar.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, kaže da ova manifestacija, pored tradicije, ima i sjajan nivo, te uživa izvanrednu reputaciju među vinarima, distributerima, građanima i potrošačima.

Salon vina se održava još danas od 15 do 20 časova.

Izvor: Nezavisne/Goran Lajić/Foto: Jelena Đurđević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-otvoren-10-salon-vina-vinosaur-okupio-85-izlagaca-foto/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot