Preminuo banjalučki “kralj kokaina”

Objavljeno: 19. 10. 2017 u 19:21h

Slobodan Šolaja iz Banjaluke jedan od najtraženijih bjegunaca od pravosuđa Bosne i Hercegovine preminuo je u 57. godini života i sahranjen je danas na groblju “Sveti Pantelija” u Boriku.

Šolaja se u bjekstvu nalazio više od 15 godina i o njemu se ništa nije znalo sve do jutros kada je u “Glasu Srpske” objavljena čitulja u kojoj porodica obavještava rodbinu i prijatelje o smrti i detaljima sahrane. Nezvanično saznajemo da je umro u Srbiji, te da je tijelo prevezeno u BiH radi sahrane.

Ovaj nezvanični “kralj kokaina”, kako su ga mediji nazivali, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na osam i po godina zatvora zbog trgovine drogom, odnosno prometa 164 kilograma kokaina čija je vrijednost procijenjena na oko 30 miliona KM.

Kokain je krajem 2000. godine iz Paname uvezen u Banjaluku i bio je upakovan u 144 egzotična ćupa koje su na granici otkrili tadašnji pripadnici Republičke uprave carina i kriminalistička policija MUP-a RS. Šolaja je ubrzo uhapšen i u prvostepenom postupku je 2002. godine osuđen na osam i po godina zatvora. Međutim, nakon presude mu nije određen pritvor, što je on iskoristio i pobjegao iz BiH. Sud je 22. aprila 2003. godine za njim raspisao međunarodnu potjernicu koja je i dalje na snazi.

Izvor: Srpskacafe/O. Matavulj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/preminuo-banjalucki-kralj-kokaina/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot