Otkriven spomenik za poginule borce Lauša

Objavljeno: 19. 10. 2017 u 15:40h

Gradonačelnik Igor Radojičić i ministar rada i boračko inavlidske zaštite Milenko Savanović otkrili su danas novoizgrađeno spomen-obilježje za poginule borce sa područja naselja Lauša, kojeg su prethodno osveštali sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

“Ove godine iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva za pet spomenika. Danas u jednom od najvećih naselja koje obuhvata dvije mjesne zajednice, Lauš 1 i Lauš 2, otkrivamo spomen obilježje za 115 poginulih boraca i šest nestalih iz proteklog otadžbinskog rata”, rekao je gradonačelnik Radojičić i dodao da se njihova žrtva nikada ne smije zaboraviti.

On je podsjetio da su već završena dva spomen obilježja u Motikama i Dragočaju, a narednih dana biće otkriven i spomenik u Zalužanima, a zatim i na Starčevici.

“I u narednoj godini gdje god bude trebalo da se izgradi, završi ili rekonstruiše spomen-obilježje, Gradska uprava će pomoći. To je naša obaveza, da zajedno sa Boračkom organizacijom RS, radimo na tome kao vid poštovanja i sjećanja na one koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku”, naglasio je Radojičić.

Ministar rada i boračko inavlidske zaštite Milenko Savanović, je rekao da danas iskazujemo poštovanje i da se poklanjamo sjenama naših saboraca, koji su bili najbolji među nama i dali svoj život u stvaranju Republike Srpske.

“Svojom žrtvom oni su nas obavezali da ono, za šta su oni dali živote, a to je Republika Srpska, mi moramo čuvati i u miru je graditi. Vlada RS sve ovo vrijeme čini sve što je moguće da pomogne kroz stambeno zbrinjavanje i zapošljavanje porodice poginulih i na taj način im pomogne”, rekao je on.

Predsjednik Gradskog odbora Boračke organizacije RS Goran Rogić, je kazao kako vrijeme sve briše ali uspomene i sjećanje na junake nikada ne prolazi.

“Mi preživjeli borci imamo obavezu i čast, a to želimo prenijeti na naša mlađa pokoljenja, da  se čuvaju ovakvi spomenici kao trajan zalog srpskog naroda za slobodu”, istakao je Rogić.

U ime mjesne Boračke organizacije Lauš Nebojša Matić, zahvalio je Gradu Banjaluci i Boračkoj organizaciji na pomoći, ali i svim drugim koji su pomogli izgradnju spomen-obilježja u toj mjesnoj zajednici.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/otkriven-spomenik-za-poginule-borce-lausa/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot