Ojačana uloga banjalučkih mjesnih zajednica

Objavljeno: 19. 10. 2017 u 17:57h

Efekti izbora novih članova savjeta mjesnih zajednica već u prvih šest mjeseci njihovog rada dali su rezultate, a u rješavanju problema najaktivniji su predstavnici građana u naseljima Rosulje, Dragočaj i Obilićevo dva.

Prema podacima iz Gradske uprave do 1. oktobra ove godine savjeti mjesnih zajednice održali su ukupno 237 sjednica, a u najaktivnijim naseljima osam. Međutim, kako navode iz Gradske uprave, u ovom periodu nije održan nijedan zbor građana koji su svoje nove predstavnike savjeta birali u martu. Prema riječima gradskih vlasti otkad su izabrani novi predstavnici savjeta primjetno je poboljšanje saradnje mjesnih zajednica sa Gradskom upravom.

“To se naročito vidi kroz planove za rješavanje problema i prioritetnih pitanja na područjima koja se tiču njihovih naselja” – kazali su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje Siniša Mrkobrada rekao je da se savjeti sastaju kada treba raspravljati o rješavanju infrastrukturnih problema, ali i kada organizuju druge aktivnosti, kao što su akcije koje se tiču pomoći ljudima.

“Savjet nije pravno tijelo, tako da je sve što radimo volonterski, ali i naše htijenje da poboljšamo uslove za život u našem naselju. Obaveza je mnogo i ljudi su zaposleni, ali uvijek nađemo vremena kada je to potrebno” – kazao je Mrkobrada.

Prema njegovim riječima, savjet nije u mogućnosti da radi na velikim projektima, ali i tim malim stvarima koje uradi doprinese poboljšanju, što se odmah primijeti.

“Podršku imamo i od gradskih vlasti, tako da šta god možemo uradimo. Želja mi je da imamo bolje saobraćajnice, više parkova i klupa” – rekao je Mrkobrada.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo dva Darko Milaković kaže da su u posljednja dva mjeseca održali šest sjednica. Uglavnom su raspravljali o komunalnim problemima po zahtjevu mještana, a sastanci se održavaju periodično zavisno od problema koji se pojave. Posebno su ponosni na projekat gradnja igrališta i postavljanje ograde oko škole.

Izbori

Novi članovi za 57 savjeta mjesnih zajednica birani su u martu ove godine.

Svoje kandidate tada je predložilo 45 predlagača i to deset političkih partija, četiri udruženja građana i 31 grupa građana. Prema podacima iz Gradske izborne komisije na listama je bilo 1.020 kandidata, a u savjete mjesnih zajednica izabrano je 407 članova.

Izvor: Glassrpske/Sanja Amiđžić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ojacana-uloga-banjaluckih-mjesnih-zajednica/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])