Motike nakon teške saobraćajke: Kada će novo stajalište?

Objavljeno: 19. 10. 2017 u 20:34h

Dječak koga je prije devet dana udario kombi u banjalučkom naselju Motike i dalje je životno ugrožen i sve prognoze su neizvjesne, kažu u Kliničkom centru.

U Tužilaštvu čekaju izvještaj policije, policija prikuplja dokaze, a mještani Motika i dalje strahuju za svoju djecu. Za sve krive loš put i imrovizovano, autobusko stajalište jer mališani, kažu, iz autobusa izlaze pravo na cestu.

Mještani su uvjereni da je uzak put glavni krivac. Koliko njih treba da nastrada da bi neko reagovao, pitanje je koje odzvanja naseljem.

Gojko Kovačević živi već dvadeset godina u Motikama i to baš kraj mjesta na kom se dogodila nesreća.

“Da su svake godine bar po pola kilometra puta proširili, ne bi bilo problema”, kaže Gojko.

“Ovuda je put najuži. Sve do ovdje, to je državno, samo da ga asfaltira da se mogu ljudi mimoići”, kaže Rajko Kovačević.

Put i stajalište nisu krivi za nesreću već isključivo nesavjestan vozač, uvjereni su u gradskoj upravi. Svjesni su problema u Motikama, ali, kažu, takvih je mnogo. Za dugoročna rješenja čekaju novac, a za kratkoročna analizu.

“To su neke hitne intervencije na postojećoj saobraćajnoj infrastrukturi koje između ostalog i podrazumijevaju da određena stajališta za koje ćemo analizom utvrditi da su možda manje bezbijedna nego ostala, ali su preko potrebna narodu za ulaz i izlaz u autobuse da napravimo ugibališta”, rekao je Slavko Davidović, Odjeljenje za saobraćaj i puteve Banjaluka.

Kada će analize, ne znaju, a iz Agencije za bezbjednost saobraćaja poručuju da čekanje ne dolazi u obzir.

“Ne smijemo čekati kad će se obezbijediti sredstva za rekonstrukciju kompletnog puta, recimo za Motike već da u međuvremenu moramo preduzeti neke mjere kako bi se smanjio rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda”, poruka je Milije Radovića, direktora agencije za bezbjednost saobraćaja.

Pješački prelaz, zaštitne ograde, ležeći policajci, znakovi kraj puta samo su neka od mogućih kratkoročnih, a povoljnih riješenja. Ali i za to će se čekati analiza.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/motike-nakon-teske-saobracajke-kada-ce-novo-stajaliste/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot