Banjaluka: Škole preduhitrile nestašicu ogreva

Objavljeno: 18. 10. 2017 u 12:00h

Nestašica ogreva na tržištu neće se odraziti na škole koje imaju vlastite kotlovnice, jer su ove obrazovne ustanove drva, ugalj i druge energente nabavile na vrijeme.

Prema riječima direktora škola učenici će ove zime imati tople učionice, jer je pripremljeno dovoljno energenata za hladne dane. Iako je sezona grijanja zvanično počela 16. oktobra, u školama u seoskim naseljima su i prije toga bile zagrijavane učionice, jer su se jutarnje temperature spuštale do samo nekoliko stepeni iznad nule. Direktorica OŠ “Sveti Ćirilo i Metodije” u Piskavici Borka Grahovac je rekla da su za zimu spremili ugalj, a ovih dana očekuju da pristignu i drva.

“Kupili smo oko 30 tona uglja i nadamo se da će to biti dovoljno”, kazala je Grahovčeva.

Hladne dane spremno dočekuje i OŠ “Petar Kočić” u Kolima te područne škole u Stričićima, Pavićima i Konotarima.

“Kotlove i cijevi u centralnoj školi provjerili smo još prije desetak dana i sve je uredno. Drva i ugalj smo nabavili, tako da smo spremni za zimu u svim našim objektima”, kazala je direktorica ove obrazovne ustanove Dubravka Bosančić i dodala da su učionice počeli grijati i prije 16. oktobra.

Slična situacija je i u OŠ “Stanko Rakita” u Vrbanji, gdje su nabavili drva, a ugalj očekuju svakog dana.

“Što se tiče grijanja spremno dočekujemo zimu. Prije sedam dana počeli smo ujutro da grijemo učionice, jer su jutra bila hladna”, kazao je direktor škole Milenko Dujaković.

Direktor OŠ “Sveti Sava” na Laušu Miroslav Popržen kaže da je ugalj za centralnu školu stigao, kao i drva i ugalj za područnu školu u Pavlovcu.

“Do sada nismo zagrijavali učionice jer nije bilo potrebe, ali kada dođe hladnije vrijeme mi smo spremni”, kazao je Popržen.

Ista situacija je i u OŠ “Branislav Nušić” u Srpskim toplicama, te u područnoj školi u Donjim Kolima.

“Centralna škola grije se na lož-ulje i ono je nabavljeno, dok smo u Donjim Kolima spremili drva. Za nas nema zime”, kazala je direktorica škole Stana Nikodinović-Mitrović.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Sanja Amidžić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-skole-preduhitrile-nestasicu-ogreva/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot