Za devet mjeseci u saobraćaju poginulo 21 lice

Objavljeno: 17. 10. 2017 u 15:57h

Na području Policijske uprave Banjaluka za devet mjeseci ove godine evidentirane su 2.633 saobraćajne nezgode u kojima je poginulo 21 lice, 92 su teško povrijeđena, a 571 je zadobilo lakše povrede, rekao je načelnik Sektora policije u ovoj upravi Radenko Stakić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u ovom periodu iz saobraćaja isključeno 3.218 vozača, od kojih 2.593 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 502 zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava, četiri zbog uticaja opijata, dok je iz ostalih razloga isključeno 119 vozača.

Stakić kaže da je realizovana 21 akcija iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i 36 akcije iz oblasti javnog reda i mira.

Prema njegovim riječima, za devet mjeseci ove godine evidentirana su 724 narušavanja javnog reda i mira, što je za 1,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Nadležnim sudovima podneseno je 412 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a izdat je 331 prekršajni nalog.

Prekršaje je počinilo ukupno 943 lica, među kojima je 157 povratnika u vršenju krivičnih djela i 25 maloljetnika.

Za jedan dan 18 saobraćajnih nezgoda

Na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka proteklog dana evidentirano je 18 saobraćajnih nezgoda, od čega je u četiri nezgode jedno lice teže, a osam lakše povrijeđeno, dok je u 14 nezgoda bilo materijalne štete, rečeno je u ovoj upravi.

Jedno lice je teže povrijeđeno u sudaru dva automobila koji se dogodio sinoć u 21.20 časova u mjestu Karanovac na magistralnom putu Banjaluka-Jajce.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Pripadnici banjalučke Policijske uprave su od 13. do 15. oktobra u akciji “Alkohol” kontrolisali 338 učesnika u saobraćaju, od kojih je 118 vozača kažnjeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Alkotestiranjem je kod pet vozača utvrđeno više od dva, a kod 15 vozača više od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Iz ove uprave pozivaju učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, posebno vozače motornih vozila, da brzinu prilagode stanju puta, postavljenoj signalizaciji i drugim saobraćajnim uslovima.

Vozači su pozvani da voze krajnje oprezno pogotovo kada se nalaze u blizini škola, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način štite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-devet-mjeseci-u-saobracaju-poginulo-21-lice/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot