Uručeni ključevi vatrogasnih vozila načelnicima pet opština

Objavljeno: 17. 10. 2017 u 14:27h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas načelnicima Drvara, Bosanskog Grahova, Ljubinja, Čelinca i Kotor Varoša ključeve vatrogasnih vozila koja su odlukom gradskog parlamenta donirana ovim opštinama.

Radojičić je rekao je da su tokom ljeta mnoge opštine od Ljubinja do Drvara imale velike požare i štetu, i nisu imale dovoljno sredstava da se bore sa tim, te dodao da je ovo mali znak podrške Banjaluke.

Prema njegovim riječima, grad Banjaluka odlučio je da vatrogasna vozila dodijeli dvjema zapadnokrajiškim opštinama koje su u Federaciji BiH /FBiH/, a imaju slabu podršku od kantona i FBiH – Drvaru i Bosanskom Grahovu, opštini koja je ove godine najviše stradala u požarima – Ljubinju, kao i susjednim opštinama Čelinac i Kotor Varoš.

On je naveo da je Banjaluka od 2014. godine, nakon iskustva sa katastrofalnim poplavama, mnogo ulagala u protivpožarnu i civilnu zaštitu, modernizovala, nabavljala, obučavala ljudstvo i ima povjerenike na cijelom prostoru grada.

“Dio opreme koja je knjigovodstveno rashodovana, ali još tehnički ispravna, u ovom momentu mogli smo da dodijelimo drugim opštinama. Želim da ih što manje koriste, ali da ih imaju za svaki slučaj”, rekao je Radojičić novinarima i dodao da finansijska vrijednost donacije nije bitna.

Načelnik Drvara Goran Broćeta zahvalio je gradonačelniku Banjaluke, ističući da će donirano vatrogasno vozilo biti veoma značajno za tu opštinu, koja je konstantno ugrožena od požara, a nema dovoljno sredstava u budžetu da nabavi novo vozilo.

Načelnik Ljubinja Darko Krunić rekao je da je ovo dragocjena pomoć za tu malu i nerazvijenu opštinu koja je izložena požarima skoro svakog ljeta.

“Želim da zahvalim gradonačelniku Banjaluke, koji je na naš zahtjev odgovorio pozitivno”, rekao je Krunić.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković zahvalio je za donaciju, ističući da Čelinac ima jednu vatrogasnu jedinicu koja je skromno opremljena, i ovo vatrogasno vozilo će biti veoma značajno.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uruceni-kljucevi-vatrogasnih-vozila-nacelnicima-pet-opstina/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot