Detalji tragedije na Manjači: Pili zajedno, pa zbog ljubomore pala mrtva glava

Objavljeno: 17. 10. 2017 u 12:38h

Mile Macanović (40) iz Ribnika hicem iz pištolja juče je teško ranio bivšu djevojku Jelenu Milovac (21) iz Banjaluke i poznanika i sugrađanina Čedomira Sirara (53), nakon čega se ubio pucajući sebi u glavu u mjestu Karaula kod Ribnika.

Prema nepotvrđenim informacijama motiv ovog zločina, koji se desio juče 50 minuta iza ponoći, jeste navodno ljubomora. Poznanici Macanovića kažu da je on ranije prijetio Jeleni i muškarcu koji je poslije njega bio u ljubavnoj vezi s njom. Govorio je da će ubiti i nju i njega zbog čega se i pretpostavlja da je ljubomora motiv zločina.

Mještani  Karaule su ispričali da je prije zločina Macanović viđen  u jednoj kafani sa Jelenom, Čedomirom i sa još nekim ljudima.

“Za stolom je sjedilo pet do šest gostiju, uključujući i Jelenu i Čedomira, te su pili pivo. Navodno je Jelena zvala telefonom Milu i on je nakon nekog vremena došao i sjeo za susjedni sto. Kada je ušao rekao je Jeleni, došao sam, hajde pređi za naš sto”. Ona mu je rekla da neće, a on je odgovorio “Nema problema”. Oni su bili popili malo više, a Macanović je djelovao trijezan i ništa nije slutilo da će se zločin dogoditi”, kazao je jedan mještanin Karaule koji se zadesio u  kafani ne želeći da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima, ubrzo su u kafanu došla još dva muškarca i oni su svi zajedno pili do 23 časa.

“Tražili su još pića, ali im konobar nije dao jer je trebalo da zatvori kafanu. Onda je Mile predložio da svi idu kod njega da piju. Oni su se nećkali, a zatim su Jelena i Čedomir izašli pred kafić, pričali su našto i odjednom promijenili odluku. Rekli su – idemo sa Milom. Nakon toga su se pokupili i otišli u Milinom vozilu”, rekao je ovaj mještanin Karaule i dodao je da je tek ujutro čuo šta se desilo.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom vožnje došlo je do svađe, pa je Mile i iz auta izbacio Čedomira i Jelenu na lokalitetu Karaula između Sitnice i Čađavice.

“Nakon nekog vremena on je parkirao auto nešto dalje od mjesta gdje ih je istjerao, te izašao i valjda došao do njih.  Nastavili su svađu i Mile je tada pucao na Jelenu i Čedomira nasred ceste i ranio ih. Ispalio je šest hitaca, od čega su po dva pogodila žrtve, a zatim je sebi pucao u glavu”, kazao je izvor blizak istrazi.

Mještani Karaule i Sitnice kažu da o Macanoviću ne znaju mnogo, a Sirara opisuju kao mirnog i poštenog čovjeka. Za Jelenu kažu da je viđana sa više mladića, uključujući i Macanovića, koji je navodno i ranije zagužvao s jednim momkom upravo zbog nje.

Na mjestu zločina juče je bila veća lokva krvi pored puta. Nekoliko policijskih patrola, zajedno sa dežurnim tužiocem, obavilo je uviđaj. Tijelo Macanovića odvezlo je vozilo “Gradskog groblja”.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu kazali su da je ovaj slučaj okarakterisan kao pokušaj ubistva i samoubistvo.

“Dežurni tužilac je obavio uviđaj na licu mjesta i naložio je da se obavi istraga u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja”, kazali su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/detalji-tragedijie-na-manjaci-pili-zajedno-pa-zbog-ljubomore-pala-mrtva-glava/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot