Banjaluka: Akcioni plan “Zelenog i pametnog” grada dogodine

Objavljeno: 17. 10. 2017 u 11:47h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je danas da bi trebalo da do kraja naredne godine bude pripremljen akcioni plan zelenog i “pametnog” grada, koji podrazumijeva da se uradi sve što je potrebno da bi Banjaluka bila uključena u savremene trendove elektronskih usluga.

“Savremeni gradovi su uglavnom uklapaju u koncepte `pametnih gradova`, što čini široki pojam korištenih elektronskih usluga, od parkiranja do senzora video-nadzora i različitih elektronskih usluga u administraciji. Banjaluka će imati obavezu da pripremi takav akcioni plan”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci prisustvujući regionalnoj konferenciji “Tech hosted by Lanaco”.

On je naveo da je Banjaluka zainteresovana da se poveća broj zaposlenih u sektoru informacionih tehnologija, kao i za sve ono što su aktuelni trendovi u savremenim gradovima, te dodao da grad ima potencijala u ovom sektoru.

Menadžer korporativnih komunikacija u kompaniji “Lanako” Nina Kremenović najavila je da će tokom današnjeg dana konferencije učesnici u programskom bloku namijenjenom stručnjacima informacionih tehnologija iz privatnog i javnog sektora imati priliku da čuju predstavnike najvećih kompanija iz ovog sektora o temi mega trendova u ovim tehnologijama.

U Banjaluci je juče počela petodnevna regionalna konferencija “Tech hosted by Lanaco”, koja će po treći put okupiti najveće kompanije svjetske industrije informacionih tehnologija, regionalne i domaće kompanije, te eksperte iz ove oblasti.

“Tokom pet dana BiH će biti centar dešavanja strateški značajne teme `Mega trendovi`, u okviru koje će učesnici pokušati da daju odgovor na pitanje koliko proces digitalne transformacije, a posebno njeni pokretači, mijenjaju dosadašnje načine poslovanja i svakodnevnog života”, saopšteno je iz kompanije “Lanako”.

Iz “Lanaka” su poručili da će odgovor na ovo pitanje, u različitim programskim Formama, pružiti svjetske poznate kompanije kao što su “Mikrosoft”, “Orakl”, “Kasperski”, “Fudžicu”, “Cisko”, “Vim”, “Forčinet”, “Hjulet-Pakard”, te “Šnajder”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-akcioni-plan-zelenog-i-pametnog-grada-dogodine/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot