Loši uslovi za rad Savjeta MZ Bistrica: Objekat trošan, prozori razbijeni (Foto)

Objavljeno: 16. 10. 2017 u 10:26h

Dok pojedine prostorije savjeta mjesnih zajednica imaju svu opremu i uslove za rad, na objektu MZ Bistrica su razbijeni prozori, bore se s golubovima i smradom, a jedina komunikacija im je preko telefona, jer im je internet tek misaona imenica.

Željko Kovačević, predsjednik Savjeta MZ Bistrica, kaže da rade u teškim uslovima u objektu koji je trošan i star, da nemaju ni grijanja, pa su službenici prinuđeni da lože vatru.

“Na spratu imamo dvije kancelarije, u jednoj prostoriji od osam kvadrata držimo sastanke. Internet nemamo, prozori su na jednom dijelu razbijeni, grijemo se pomoću peći na drva i dodatno se služimo radijatorom”, rekao je Kovačević.

Dodao je da su se od 2008. obraćali nadležnima, ali su im rekli da nemaju sredstava.

“Bilo je priče ranije da će se graditi objekat uz zemljište škole zajedno s ambulantom porodične medicine, škola je ustupila zemljište, ali se naglo stalo zbog finansija, te ništa nije realizovano”, rekao je Kovačević.

On je dodao da su učestvovali na javnom pozivu za dodjelu sredstava za podršku projektima MZ na uređenju prostora u septembru, ali s neophodnijim projektom uređenja fiskulturne sale u školi koja prokišnjava, jer ta sredstva nisu dovoljna da obnove prostorije Savjeta MZ.

Kada su u pitanju druge MZ, Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, kaže da je objekat obnovljen u skorije vrijeme i sala opremljena.

“Što se objekta tiče, dosta je dobar, problem nam je konkecija na internet, jer stručni saradnik ne može da komunicira mejlom, pa smo u suštini na najobičnijem starom telefonu”, kaže Maličević i dodaje da u podrumu imaju veliku salu koju bi trebalo sanirati.

Siniša Mrkobrada, predsjednik Savjeta MZ Rosulje, kaže da su prostorije u poređenju s drugim uslovne.

“Imamo veliku salu, dvije kancelarije, ono što nam nedostaje je računarska oprema, skener-štampač, ali uskoro treba da dobijemo opremu donacijom UNDP-a. Još nam nedostaje invalidska rampa”, kaže Mrkobrada.

Manojlo Zrnić, predsjednik Savjeta MZ Nova varoš, kaže da se prostorije njihove MZ nalaze na dvije lokacije, te da na jednoj lokaciji imaju sve uslove, a na drugoj u barakama potrebni su stolovi i stolice.

Izvor: Nezavisne / Autor: Goran Lajić / Foto: Velibor Tripić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/losi-uslovi-za-rad-savjeta-mz-bistrica-objekat-trosan-prozori-razbijeni-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot