Banjaluka za godinu dana obezbijedila više od dva miliona KM donacija

Objavljeno: 16. 10. 2017 u 16:49h

Gradske vlasti Banjaluke su od početka godine obezbijedile više od dva miliona KM donatorskih sredstava, što će biti utrošeno u razvoj lokalne zajednice u različitim oblastima.

Podršku je dobilo sedam projekata koje je grad kandidovao kod međunarodnih donatora, a ukupan iznos odobrenih sredstava je oko 1,4 miliona KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Riječ je o projektu izgradnje stambenih jedinica na poplavljenim područjima, izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići, izradi softvera za naplatu komunalne naknade, regionalnom programu lokalne demokratije, u okviru kojeg se obezbjeđuje podrška za projekte udruženja građana na području grada.

Podršku su dobili i projekat uređenja potoka Jularac i Podstranac, izrada glavnog projekta uređenja vodotoka i korita rijeke Vrbas kroz urbano gradsko područje u dužini od 10 kilometara i projekat jačanja uloge mjesnih zajednica u okviru kojih će biti sufinansirani prioritetni projekti mjesnih zajednica.

Uz 1,4 miliona KM donatorskih sredstava, grad Banjaluka učestvuje u realizaciji navedenih projekata sa oko 700.000 KM.

Značajna sredstva ostvarena su kroz akciju izgradnje dječijih igrališta, koju, na inicijativu gradonačelnika Igora Radojičića, grad sprovodi sa društveno odgovornim kompanijama.

Od početka godine izgrađeno je šest igrališta, a trenutno se izvode radovi na četiri, dok su sa nekoliko kompanija u toku pregovori u vezi sa podrškom akciji.

Za igrališta je obezbijeđeno ukupno 637.000 KM.

Kompanija “Agram” donirala je 50.000 KM, što je namijenjeno za opremanje dječijih vrtića.

Za rekonstrukciju jednog od gradskih vrtića Udruženje osiguravajućih kuća Republike Srpske doniraće oko 80.000 KM.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-za-godinu-dana-obezbijedila-vise-od-dva-miliona-km-donacija/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot