Banjaluka: OŠ “Branko Radičević” obilježila Svjetski dan hrane (Video)

Objavljeno: 16. 10. 2017 u 16:07h

Aktivnostima sajamskog tipa učenici Osnovne škole “Branko Radičević” u Banjaluci obilježili su danas Svjetski dan hrane koji se obilježava u mnogim zemljama svijeta.

Akcenat je posebno stavljen na promociju pravilne ishrane djece školskog uzrasta. Takođe, cilj ove tematske manifestacije je podsticanje i organizovanje ovakvih kulturno-obrazovnih manifestacija posvećenih djeci za unapređivanje zdravog rasta i razvoja djece.

Ovo je jedan od vidova veoma uspješne saradnje sa roditeljima i realizuje se uz njihovu podršku.

Sajamski tip manifestacije je podrazumijevao da svaki razred od 2. do 5. razreda, odnosno Aktiv predstavi jednu grupu namirnica, i to:

  • II razred- voće,
  • III razred- povrće,
  • IV razred- žitarice,
  • V razred- tradicionalna kuhinja.

Takođe, učitelji su u skladu sa nastavnim sadržajima i u toku pripremanja Sajma ukazali na značaj zdrave hrane za čovjeka, šta je pravilna ishrana (piramida ishrane) i upoznaju učenike da je 16. oktobar Svjetski dan hrane. Dobili su odgovore na mnogobrojna pitanja od kojih su najčešća bila: Šta je to pravilna ishrana?, Koliko puta dnevno treba jesti?, Koji su sastojci hrane značajni za rast i razvoj?

Izvor: eltatv.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-os-branko-radicevic-obiljezila-svjetski-dan-hrane-video/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot