Banjaluka: Odvoz krupnog otpada do 10. novembra

Objavljeno: 16. 10. 2017 u 10:00h

Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada počinje danas i trajaće sve do 10. novembra.

“Namjera nam je da sugrađanima omogućimo da sav otpad koji imaju, izuzev građevinskog, iznesu na mjesta koja su određena za to. Želimo da građani iznesu što više krupnog otpada i starih stvari, zatim da se prikupi što više opalog lišća, otpada i smeća iz rijeka i potoka”, kazao je  Petar Bilčar,  načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Ističe da je i ova jesenja akcija u cilju što čistijeg grada i sprečavanja stvaranja divljih deponija.

“Akciju sprovodimo u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima ‘Čistoća’ i ‘Eko-euro tim’, koja će odvoziti otpad. Otpad će se moći odložiti u postavljene kontejnere, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz”,  kazao je Bilčar.

Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada biće podijeljena u dva dijela. U periodu od 16. do 30. oktobra akcijom će biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka – Jajce i platou Manjače.

Od 30. oktobra do 10. novembra  akcija će se sprovoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju  magistralnom putu  Banjaluka – Prijedor i putu Banjaluka – Bronzani Majdan.

Izvor: Nezavisne / Autor: Dajana Miljić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-odvoz-krupnog-otpada-do-10-novembra/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot