Građani se žale zbog domaćih životinja u gradskim naseljima

Objavljeno: 13. 10. 2017 u 19:43h

U posljednje vrijeme sve više građana žali se da u pojedinim prigradskim, ali i gradskim naseljima njihovi sugrađani drže domaće životinje, zbog čega im kroz prozore ulazi nesnosan smrad.

“Naše komšije drže krave i koze, iako je ovo naselje udaljeno samo tri kilometra od grada. Najgore nam je kad otvorimo prozore jer nam smrad ulazi u kuću, a moramo ih otvoriti da izračimo prostorije”, kaže Milanka D. iz naselja Veseli brijeg.

Ni na Laušu, kako kažu mještani, situacija nije ništa bolja jer i stanovnici pojedinih ulica u ovom gradskom naselju drže životinje u dvorištu.

“Blizu Osnovne škole ‘Sveti Sava’ na Laušu skoro svaki dan viđam kokoške i mislim da je to previše”, rekao je Igor H. s Lauša.

U Gradskoj upravi su istakli da je prema Odluci o komunalnom redu držanje domaćih životinja zabranjeno na urbanom području grada, a koje je određeno Odlukom o uređenju prostora i građevinskom zemljištu.

“Na urbanom području grada dozvoljeno je držanje kućnih ljubimaca, u skladu sa propisanim uslovima”, rekli su u Gradskoj upravi.

Prema njihovim riječima, komunalni policajci su od početka godine donijeli 13 rješenja kojima se nalaže uklanjanje domaćih životinja iz urbane zone, te je izdato pet prekršajnih naloga u iznosu od 100 KM.

“Uglavnom se radi o prigradskim naseljima koja su prema Odluci o uređenju prostora i građevinskom zemljištu unutar urbane zone grada”, pojasnili su u Gradskoj upravi.

Izvor: Nezavisne/Bojana Živanić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradani-se-zale-zbog-domacih-zivotinja-u-gradskim-naseljima/||claudebot