Banjalučki stručnjaci savjetuju: Njega kože i kose tokom jeseni (Video)

Objavljeno: 13. 10. 2017 u 15:36h

Promjena godišnjeg doba i temperature može u jednakoj količini uticati na vašu kožu kao i na vašu kosu. Svakako se moramo prilagoditi i pripremiti se za hladnije vrijeme.

Pravilna ishrana igra veoma veliku ulogu kada je u pitanju izgled vaše kože i kose. Brojni vitamini, minerali i druge hranljive materije efikasno utiču na kvalitet, zdravlje i ljepotu kože i kose.

Voda je takođe, veoma bitna za zdravu kožu. Kako bi spriječili dehidraciju kože potrebno je unositi dosta vode. Potrudite se da tokom dana popijete bar 2 litra vode.

Preporučuje se hrana kao što su supe, lagano kuvano povrće, ovsena kaša, voće (banane, šumsko voće, šljive, pomarandže, limun..), žitarice i salate. Izbegavajte slanu hranu koja podstiče dodatnu dehidraciju tela.

Tokom jeseni koristite više uljane kupke za bolju hidrataciju kože. Uljane kupke bolje čuvaju prirodnu vlagu kože. Izbjegavajte sapun.

Piling tijela radite makar jednom nedeljno kako bi odstranili sve mrtve ćelije. Nakon kupanja koristite eterična ulja ili masnija mleka za telo. Ponekad je samo malo ulja potrebno kako biste se oslobodili suve kože. Obavezno se mažite poslije svakog tuširanja kako biste nahranili isušenu kožu.

Koristite hranljive kreme koje će vam dobro hidrirati i čuvati kožu tokom hladnih dana.

Jesen je vrijeme kada treba da počnete da koristite balzam za usne, ako do sada već niste. Birajte prirodne sa propolisom ili pantenolom. Čuvaće vaše usne i nikada neće biti isušene.

Tokom jeseni mnogi se susreću sa opadanjem kose i to nije nimalo prijatno. Najbolji lijek protiv opadanja kose je ricinusovo ulje. Najbolje je da ga nanesete dva sata prije pranja na korijen kose. Koristite hranljivu masku ili balzam.

Koristite šampone koji sadrže vitamine B5, E, žalfiju i mineralne soli. Oni sprečavaju opadanje, jačaju kosu i stimulišu prirodni rast kose.

Ukoliko vam je kosa baš suva, maske i pakovanja nanosite od vrha ka korijenu. Prvo njime namažite prve dvije trećine kose, sačekajte 10 minuta, pa ga tek onda stavite i na dio bliži korenu. Ostavite još pet minuta i dobro isperite.

Nije loše početkom jeseni da skratite malo kosu kako bi osvježili suve, procvjetale krajeve.

Odlazak frizeru je must-do! Ljeto, sunce, more, so i kreme uništavaju vrhove kose tako da zakažite termin kod frizera i sredite te vrhove kako bi vam kosa bila u potpunosti zdrava.

Pogledajte još savjeta o njezi kože i kose koje smo dobili od stručnjaka, Irene Kasagić iz studija “Lajolie” i poznatog frizera Harisa Dedića iz studija “Hair Design” u Banjaluci.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucki-strucnjaci-savjetuju-njega-koze-i-kose-tokom-jeseni-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot